Dinamo Zagreb - NK Istra 1961
4 - 1

Dinamo kör över Istra
Debutant i blåa tröjan Bosko Sutalo

Hemläxan fullbordades på ett ordentligt sätt genom att besegra NK Istra (4-1). ”Plavi” är hundraprocentiga efter tre omgångar och toppar ligan. Dinamo kan i lugn och ro förbereda sig inför extremt viktiga kvalomgången i CL mot Ludogorets Razgrad.

Dinamo - Istra = 4-1 (2-0)
Orsic 11’ 1-0, B.Sutalo 32’ 2-0, Bockaj 80’ 3-0, Emreli 88’ 4-1 |  Bakrar 84’ 3-1

1 Gula kort 0

Segern kom som på en beställning när Istra öppnades upp i 11:e minuten. Orsic sätter straffen och ger tidig ledning för laget. Dinamo malde på och jagade ett andra mål i första halvleken, vilket kom till slut i 32:a minuten. En skön och varm fredag kväll avslutades med en målspurt mellan 80:e och 88:e minuten. Petar Bockaj ökade Dinamos ledning i 80:e minut efter en assist från Orsic. Istra reducerade i 84:e match minuten, men det spelade ingen roll eftersom Emreli avslutade med magiskt mål i 88:e minuten. Alla måste hålla med om att matchen var perfekt för Dinamos del då allting gick som planerat.

Flera positiva signaler
Petar Bockaj, ordinarie vänsterbacken som hittills varit bänkad, gör ett mål och assist. Ante Cacic har nu väckt björnen inför viktiga matcher som skall komma och kanske får vi äntligen se Robert Ljubicic spela på sin naturliga position som centralmittfältare, istället för vänsterbackpositionen. Debutanten Bosko Sutalo krönte sin första match i blåa tröjan med ett mål. Sutalo spelade stabilt och var säker med bollen fram till 60:e minuten när han blev utbytt mot Lauritsen. Sutalo måste försiktigt användas på grund av uppehållet som spelaren hade på flera månader. Vi får inte heller glömma att försvarsgeneralen Josip Sutalo snart kommer tillbaka från skadan.

Spelarna visar hunger
Cacic har en truppbredd som ger honom möjligheter att rotera och balansera i truppen och det gör han på ett smart sätt. Det såg vi inte minst mot Istra, där flera inbytta spelare var på spelhumör och visade att dom är att räkna med. Spelet har blivit bättre för varje minut i ligaspelet. Att Dinamo har gjort 12 mål på tre ligamatcher är ingen slump.

Spelarbetygen mellan 1 till 5.
Livskovic 2,5 - ännu en stabil insats, räddade enkla bollar.
Bockaj 4 - när du gör mål och assist som vänsterback, då måste du få en 4:a!
Moharrami 3 - på spelhumör och deltar i varje offensiv speluppbyggnad
B. Sutalo 3 - grattis till debuten och första målet i blåa tröjan!
Dilaver 2,5 - tillbaka från skada, skönt att se Emir på planen
Baturina 3 - klart godkänd insats idag av 18-åringen, avslutar med assist
Ademi 2,5 - gör arbetet för laget i 45 minuter, byttes ut i halvtid för att sparas
Ivanusec 2,5 - sparades inte idag, spelade 90 minuter. Kan bättre än visat
Menalo 2,5 - teamspelare som deltog i varje offensiv aktion
Orsic 4 - återigen mål i ligamatch och en assist. Definitivt Dinamos farligaste spelare mot Istra