Maksimir, 2022-07-29 21:00

Dinamo Zagreb - NK Istra 1961

Dinamo möter favoritmotståndet – mot tredje raka i ligan

Dinamo möter favoritmotståndet – mot tredje raka i ligan

Nu växlar vi om till ligafotboll. Desto längre in på säsongen blir matchschemat mer intensivt med match var tredje dag. Det är priset man får betala när man slåss mot andra Europeiska klubbar om en plats i elittävling som Champions League. På fredag klockan 21:00 välkomnar vi favoritmotståndet Istra på stadion Maksimir.f

Inför NK Istra 1961
Efter segern borta mot Shkupi i tisdags, fick spelarna belöningen - en dag ledighet. Man kan tycka att tiden är knapp för en återställning. Men spelarna har precis fått en bränslepåfyllning genom att ta sig vidare i Champions League kvalet. Jag är det minsta orolig hur väl förberreda spelarna kommer vara på fredag. Josip Drmic sparades i tisdags, liksom Moharrami, Gojak och Baturina som fick lite speltid mot Shkupi. En annan som vi kan förvänta oss i startelvan är Petar Bockaj, den enda renodlade vänsterbacken som spelar i Dinamo.

Mot Shkupi gissade jag alla rätt på startelvan, vad sägs om detta:
Livakovic – Moharrami, Bockaj, Lauritsen, Peric – Ljubicic, Baturina – Menalo, Ivanusec, Orsic – Drmic

NK Istra 1961
Gästerna är den enda klubben i ligan som fortfarande har noll poäng. Efter två spelade omgångar förlorade Istra båda matcherna på hemmaplan. Först ut mot Hajduk (0-2) i premiären, inför en fullsatt Aldo Drosina arena. I den andra omgången fösökte Istra råna nykomlingarna NK Varazdin (1-2) på poängen, men gick av planen tomhänta. Säsongen är ung, men det som var mer oroande för Istra, är att man var utspelade mot Varazdin. Med andra ord är Istra redan nu i fritt fall och det lär ta någon omgång till innan första poängen rullar in. Det som talar emot Istra på fredag, är att Dinamo är en mardrömsmotståndare. På 20 inbördes matcher har Istra förlorat 18 matcher, och kryssat två gånger mot Dinamo.

Tankar inför hemmamatchen
Inget snack om saken, tre poäng ska inkasseras mot jumbo klubben från Pula. Önskvärt är om vi kan lösa enigman tidigt i matchen, genom att vinna rutinerat och inte släppa in något komedimål. Håll ögonen på Josip Drmic, hittills har anfallaren gjort 3 mål på 2 ligamatcher.

Plats: stadion Maksimir (Zagreb)
Tid: 21:00
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-07-29 11:09:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!