Maksimir, 2024-05-11 19:30

Dinamo Zagreb - Osijek
1 - 0

Dinamo - Osijek 1-0: Dinamo är seriemästare!

Dinamo - Osijek 1-0: Dinamo är seriemästare!

Framtiden är fortsatt blå! Dinamo har kammat hem serien efter hemmasegern mot Osijek! Allt talade för ännu en ligaseger efter Rijekas bortaförlust tidigare under dagen. Kaptenen Ademi nickade in 25:e titeln!

Dinamo Zagreb - NK Osijek = 1-0 (0-0)
Ademi 73’ 1-0.
 



Det blev bara en tidsfråga när titeln skulle säkras och därför går tankarna kring andra funderingar om själva säsongen som mestadels varit en frustration och tankar om alla stackarna som räknade bort det blåa tåget redan i augusti och september månaderna! 

Men det ingen räknade med var att ligasegern skulle firas en sen vår natt på stadion Maksimir och sedan ute på gatorna. Spelarna och tränaren står bakom en otroligt stark avslutning på säsongen genom att göra det man är bäst på: aldrig ge upp! Belöningen blev att ligatiteln säkrades med två omgångar kvar att spela, en ligatitel som många tidigt skrev över först till Hajduk som släcktes tidigt och sedan Rijeka.

Rijekas förlust mot Varazdin (1-3) kom lite oväntat med tanke på att en titel stod på spel men tydligen har rivalerna mentalt kraschat efter nederlaget mot Dinamo förra helgen. 

Ligatabellen ser idag självklar ut med Dinamo sju poäng före Rijeka men ni ska veta att fram tills seriefinalen som spelades förra helgen, så var skillnaden endast en poäng! 

Osijek segern var ingen balad som kommer vara omtalad men den bekräftade det vi trodde skulle komma mot Rudes. Höjdpunkterna kan ni se nedan i Youtube länken: 
Dinamo-Osijek

 


Summering:
Förutom Rijeka så har flertal andra klubbar missat utnyttja ett av svagaste insatser av blått under hösten och den chansen lär aldrig mer komma. För att mätas med Dinamo Zagreb behöver man bygga ett mästarlag i det tysta. Därför ett stort grattis till tränaren Jakirovic som fick ta mycket skit och detta efter att tagit över spelare utan självförtroende, spelare som saknat erfarenhet ute i Europa eller vunnit en ligatitel. Detta utan Livakovic, Sutalo och Ivanusec som blev sålda strax innan Jakirovic hann sätta underskriften för blått. För att inte gå in för mycket i detalj om attackerna från media, den fräschaste och kanske grymmaste attacken kom så tidigt som under lördags morgonen där en tidning publicerar att Dinamos ordförande Velimir Zajec kommer avsätta Jakirovic efter säsongen. Publiceringen fick många att höja ögonbrynen men expressnabbt reagerade klubben och dementerade dessa påståenden. Självklart ska vi inte glömma spelarna som förtjänar stor medalj för att inte vikit ner sig efter fiasko förlusterna, skandaler och inte minst efter uttågen i CL-kvalet och EL-kval. Erfarenhet som denna kommer inte komma alltför ofta och därför kan säsong 2023/2024 räknas som ett av de märkligaste i Dinamos historia!  

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2024-05-12 01:19:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!