Kranjceviceva, 2022-09-18 17:15

NK Lokomotiva Zagreb - Dinamo Zagreb

Dinamo ska studsa tillbaka

Dinamo ska studsa tillbaka

Sista ligamatchen inför landslagsuppehållet. Plavi gästar hos Lokomotiva Zagreb

Plavi gick av San Siro med solid insats. Känslan var en berg och dalbana då lite flyt och mer stake saknades, så kunde en poäng trillat in. Dock så bäddade vi vägen för en säker Milan seger och nu glömmer vi onsdagen och laddar om för en viktig ligamatch.

Dinamo inledde säsongen just mot Lokomotiva och på lördag möts klubbarna återigen. Senaste inbördes mötet vittnade vi om en svängig match med hela fem mål. Dinamo drog det längsta strået och besegrade Lokomotiva (3-2) med ett sent segermål, där bortalaget bland annat tappade 2-0 ledning! 

Nyförvärvet Josip Drmic byttes in redan i 20:e minut när det stod 2-0 till Lokomotiva. Till halvtidsvilan gick vi med 2-2 tack vare Drmic som stod för båda målen! Schweiziska anfallaren kanske startar mot Lokomotiva då han fick nötta bänken i Champions League. Förhoppningsvis är Josip varm i kläderna och redo för nytt målregister, men jag är tveksam och tror att Petkovic får återigen chansen från start.

Sista uppställningen inför landslagsuppehållet
Ante Cacic får tänka om för artonde gången den här säsongen. Balansera styrkorna eller köra med starkaste elvan? Vi kan bara spekulera vad som pågår i tränarens huvud och jag gör mina gissningar med Cacics favorit formation. 

4-3-2-1
Livakovic - Bockaj, Moharrami, J. Sutalo, Lauritsen- Misic, Baturina- Ivanusec, Orsic, Spikic- Petkovic

Lokomotivet går igenom kalla vintrar 
Hemmalaget är inne i en negativ trend med fyra förluster på fem senaste ligamatcher. Vintern knackar på dörren tidigt i år när formkurvan efter nio spelade matcher är 3-0-6 och målskillnaden 14:16. Med nio poäng placerar Lokomotivet på 8:e plats i ligatabellen. 

Nyckelspelare är definitivt utlånade Dinamo Zagreb anfallaren Sandro Kulenovic, som stått för tre ligamål och fyra assist. Spelstilen påminner mycket om en blandning mellan Dirk Kuyt och Mandzukic. En arbetare för laget som kanske inte är en killer i straffområdet, men en spelare som varje tränare på planeten önskar att ha i sitt lag, förutom Guardiola. Anser att Kulenovic bör definitivt återvända till blåtröjorna nästa säsong. En spelare värd att satsa på.

Tankar inför matchen
Om någon tror att Dinamo går på reserverna efter en Champions League match, så är han fel ute. Plavi kommer till matchen utan press. Vi ska studsa tillbaka rutinerat och ro hem ännu en seger. Se upp för Kulenovic, eftersom anfallaren briljerade i ligapremiären mot Dinamo. Däremot är det dags för Ivanusec och Sutalo att köpa ut sig för insatserna mot Milan i onsdags? 

Plats: stadion Kranjceviceva (Zagreb)
Tid: 17:15
Datum: söndag 18 september
Tips: 1-3 (Orsic, Petkovic, Sutalo)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-09-17 09:05:19
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!