Dinamo sparkar tränaren!

Dinamo sparkar tränaren!

Ante Cacic är inte längre Dinamos tränare - styrelsen beslutade efter förlusten i cupen mot HNK Sibenik

Det spekulerades i dagarna att hans dagar är räknade i Dinamo, och efter gårdagens förlust i semifinalen i cupen, var det klart. Ante Cacic har tappat förtroende från styrelsen och från spelarna en längre tid tillbaka. 

Men för Cacic innebär detta inte hela världen, han har en fallskärm som väger runt två miljoner euro! Det hela är ett spel för gallerian eftersom Cacics kontrakt förlängdes precis vid årsskyftet och detta gjorde man medvetet och naivt! En helt onödig förlängning som bara kommer kosta en massa pengar för klubben. 

Fartyget läcker från alla håll, men vissa hål börjar täppas till efter att styrelsen beslutade att sparka Cacic. Vem kan vara den potentiella ersättaren? Flera namn finns på listan och ett av dessa är f.d. Dinamo tränaren Nenad Bjelica eller vad sägs om ikonen Robert Prosinecki? Det allra viktigaste för spelarna är att de får en injektion för återstående nio omgångar i SuperSport HNL. Det funkade tidigare, det gick hem när man tillsatte Cacic som tränare i mars 2022, och det är en medicin som kommer hjälpa klubben att ro hem ännu en ligatitel.

Säsongen startade händelserikt genom seger i Supercupen. Därefter kvalade man in till Champions League gruppspelet. Nu har vi en händelsrik vår på Maksimir och förhoppningsvis avslutas säsongen lika bra som den startade.

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-04-06 09:59:05
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!