6 Hörnor 4
15 Frisparkar 27
3 Gula kort 1

Första halvleken
Att detta skulle vara en lurig match, kunde man dra slutsatsen innan matchen, och det blev ännu mer tydligare efter 10 inledande minuter. Hemmalaget är med på varenda boll, spelar fokuserat och försvarade enkelt igenom första halvtimmen. Varazdin spelarna såg hungrigare ut och Dinamo inser att det går inte att promenera igenom matchen, utan höjer tempot dom sista 10 minuter. Ivanusec skapar farligaste målchansen i 35:e minuten, men målvakten Zelenika räddar försöket ut till en hörna. Målet kommer i 45(+1) minuten när vänsterbacken Bockaj slår in ett inlägg som Dario Spikic trycker in. Dinamo tar ledningen trots en chansfattig första halvlek.

Andra halvleken
Mislav Orsic såg blek ut i 1:a halvleken, liksom hela startelvan och han byts ut mot anfallaren Emreli. Hemmalaget rädds inte mer för detta Dinamo och Varazdin sätter i högre växel och börjar satsa på allt eller inget. Hemmalaget börjar rada upp målchanser, först i 49:e minuten var det nära en kvittering. 51:a minuten ännu närmare kvittering när Elezis försök slickar ribban. 53:e minut är det anfallaren Herrera som skickar en projektil och tvingar Livakovic till en räddningsparad. Plötsligt höjdes matchtempot och till slut kommer kvitteringen i 63:e minuten efter ett snyggt anfall av Varazdin. Eruptions glädje på fullsatt stadion från hemmafansen och det är inget snack om saken, Varazdin förtjänade detta målet.

Matchbilden ändrar efter att Petkovic blir utbytt.
Petkovic byts ut mot Drmic och vänsterbacken Bockaj byts ut mot Baturina. Detta betyder att centralmittfältaren Ljubicic får vikariera återigen som vänsterback. Dinamo tar kommandot men nu är det för sent, eftersom Varazdin parkerat bussen framför målet och "plavi" mötte en vägg med försvarsspelare redan vid 30-meter från målet. Dinamo lyckas trots allt skapa två vassa målchanser, ett av dessa var Emrelis försök som hamnar några milimeter utanför målramen. På tilläggstid är det Drmic som lurar hela Varazdin försvaret, men målvakten Zelenika läser Drmics avsikt och hinner först på bollen. En lurig match, som till slut slutar rättvist 1-1.

Summering
Dinamo hade hundraprocentig poäng skörd inför bortamatchen mot Varazdin. Men i den fjärde matchen tog det stopp. Att Dinamo skulle någon gång tappa poäng i ligan, det visste vi alla, men mot en uppstickare som Varazdin, det var nog inte många som räknade med detta. Dinamo möter ett värdigt hemmalaget som är på tårna igenom hela matchen. Men vi ska inte lura oss själva och inse att sådan här inställning mot svagare motståndare i ligan, kommer inte räcka till. Forceringen av Petkovic är ett annat stort minus för laget. Anfallaren är varken ett spelarmaterial för kroatiska landslaget, varken ett hot för motståndarlaget eller någon som Dinamo spelarna kan förlita sig på. Petkovic är inte den han var för 3 år sedan och jag hoppas att Ante Cacic insett detta nu. Josip Drmic gjorde mycket mer på 20 minuter och så många löpningar som Mahir Emreli tog under 45 minuter, har nog Petkovic inte löpt på hela säsongen.

Kanske är det bra att vi spelade en svag match mot Varazdin. Om det ska blir roligt mot Ludogorets på tisdag, så måste detta vara en väckarklocka för hela laget.

Spelarbetygen från 1-underkänd till 5-mästerlig.
Livakovic 2,5 – räddar laget idag med snygga paradräddningar. Hjälplös vid kvitteringsmålet
Moharrami 1,5 – ville mycket idag offensivt, men glömde defensivt där det läckte
Bockaj 2,5 – skriver in ännu en assist. Osynlig i 2:a halvleken. Byts ut i 70:e minuten
Lauritsen 2,5 – gör en godkänd insats ikväll, stark i luften, plockar de bollar som gick och plocka.
B.Sutalo 2,5 – stabil ikväll, syns att han spelat i Serie A. Kylig i 2:a halvleken när laget böjade trycka på
Misic 2 – får en svag 2:a idag. Inblandad i en del, men vågar inte ta avgörande beslut
Ljubicic 2 – en av svagaste insatser idag, men kämpade på och visade energi matchen igenom
Ivanusec 1,5 – får inte till det idag heller. Kommer inte till i avsluten
Orsic 1 – osynlig i 1:a halvleken liksom hela laget. Byts ut i halvtid
Spikic 2,5 – ett av dom bättre idag, gör ledningsmålet, kämpar igenom hela matchen
Petkovic 1 – sämst på plan. Inga kommentarer
Emreli 2,5 – tar defensiva löpningar, offensiva löpningar och skapar oreda i motståndarlagets försvar
Drmic 2 – Byts in i 70:e minut, visade samspel med hela laget, visade vilja och visade mycket på 20 minuter
Baturina 2 – byts för sent in, 18-åringen tar kommandot på mitten, redan nu visar motståndarna respekt till Dinamos nr10.