Maksimir, 2022-09-02 20:00

Dinamo Zagreb - HNK Rijeka

Dinamo välkomnar Rijeka

Dinamo välkomnar Rijeka

Lurig match väntar Dinamo, även om Rijeka ligger sist i HNL.

Vi lämnar augusti månad bakom oss med god eftersmak. På en hel månad har Dinamo spelat åtta tävlingsmatcher. Det har varit ett hektiskt spelschema som satte spelarna på prövning. Resultatet blev att Dinamo kvalade till Champions League gruppspelet och en överlägsen serieledning i ligan efter sju omgångar. 



Varje seger var slitsam både psykiskt och energiskt. Men hittills har bortamatchen mot HNK Sibenik (2-1), som spelades förra helgen, varit dyrbarast. Tyvärr får vi klara oss utan nyförvärvet Bosko Sutalo, då mittbacken bröt ledbandet och har redan opererats och väntar nu på ett långt tillfrisknande. Med sådana skador tar spelarna ett uppehåll i minst sex månader, så Sutalo kommer att återvända till gräsmattan tidigast i slutet av säsongen!

Ironin i det hela är att Dinamo skulle få ny stimulans med landslagsmittbacken Josip Sutalo som är tillbaka i full träning och tillsammans med Bosko hade detta varit ett skickligt mittbackspar. Josip och Bosko har inte spelat en enda minut tillsammans. Som tur har Dinamo ytterligare fyra mittbackar tillgängliga. Det är Peric, Dilaver, Theophile-Catherine och Lauritsen. 

Inom några dagar kommer Chelsea till Maksimir, så en rutinerad seger mot Rijeka planeras försiktigt, förhoppningsvis utan fler skador. Trots att gästerna ligger sist, är detta inget läge att lufta vissa nyckelspelare. Jag tror att Ante Cacic ställer upp en stark startelva: 

Formation 4-2-3-1 
Livakovic - Bockaj, Ristovski, Lauritsen, J.Sutalo - Ivanusec, Ademi - Spikic, Orsic, Baturina - Petkovic

Ante Cacic inför matchen
”Rijeka gick blygsamt in i säsongen, åtminstone poängmässigt, men kommer att förbättras med tiden. Nya spelare är här, en ny tränare, ren krävande match väntar oss, för Rijeka har alltid varit en svår motståndare på Maksimir.”

”Vi är i matchrytm var tredje, fjärde dag, vi måste göra allt för att slippa tänka på Chelsea. Om så är fallet kommer vi att spela bra och göra vad vi vill. Mästerskapet är primärt för oss, vi är favoriter idag och vi har hemmaplansfördel.”


Rijeka
Krislaget från den så kallade kusten Kvarner, ligger sist i ligatabellen! Det skiljer hela 14 poäng mellan Dinamo och gästerna. Rijeka var rankat högt inför säsongen, men fler motgångar har betytt att man var tvungna att dra i nödstopp! Efter knappa sex omgångar genomkörda sparkades tränaren och tillsatt blev före detta Rijeka spelare Fausto Budicin som huvudtränare. Huruvida detta var ett bra drag från geniet Miskovic, lär vi se inom en till två månader.

Språng har det varit under dom sista dagarna i transferfönstret. Anfallaren Djuricin från Austria Wien och vänsterfotad mittfältare från Atalanta - Gabriel Lunetta har skrivit på för klubben. Att Rijeka tänker komma tillbaka ännu starkare kan vi vara säkra på. Någonstans så tänker jag att Budicin behöver några veckor till att få igång maskineriet. Om Dinamo har fortuna på sin sida, bör vi inte se ett självsäkert Rijeka på Maksimir.

Tankar inför matchen
Matchbilden kan vara en deja vu från föregående säsongen när Rijeka försvarar och väntar på kontringsmål. Dinamo spelarna är medvetna om detta och det säger jag med trygg känsla. Skillnaden mellan klubbarna är inte bara 14 poäng, utan kvalité som gör att Dinamo kan växla upp spelet flera snäpp. 

Plats: stadion Maksimir (Zagreb)
Tid: 20:00
Tips: 3-1 (Orsic, Ivanusec, Drmic)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-09-02 08:51:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!