Biscan startade med seger i stadsderbyt

Blått studsade tillbaka i det lilla stadsderbyt! Det var Igor Biscans debut som tränare för moder klubben.

Lokomotiva Zagreb - Dinamo Zagreb = 1-2 (1-0)
Ibrahim 35' 1-0 ;  Ivanusec 50' 1-1, Menalo 79' 1-2.

Veckan avslutas med efterlängtad seger i SuperSport HNL. Regerande mästarna plockade hela bytet hem efter 95 spelade minuter på stadion Kranjceviceva. Det var en debut som möttes upp av nästan ett tusen Bad Blue Boys på bortasektionen.

Att dagens match var extremt viktig för fortsättningen, det visste också fåglarna på trädet efter gårdagens poängtapp av Hajduk Split. Nykrönte tränaren Biscan valde att starta med Perkovic på vänsterbackplats och Ljubicic kunde äntligen få starta centralt på mittfältet.

Själva matchen startade furiost från Dinamos håll där man tydligt kunde se vilken lättnad detta var för Josip Drmic som spelade som om det vore hans sista dag. Blått var mer konkreta idag, flera avslut mot mål, men det var som om Cacics spöke var kvar, spelarna kunde inte göra målet.

Och då kom straffen, Lokomotiva tog ledning efter första skottet på mål. Ibrahim Aliyu nickade bollen in i mål efter ett inlägg, Livakovic var läst, hur tar vi oss ur den här sitsen? Senaste veckorna känns det som om motståndarna gör mål på varenda försök.

Vi går till vila med 0-1 och Hajduk är fortfarande sex poäng bakom, rättare sagt rivalerna är en poäng närmare sedan igår och det sätter tillräckligt med skräck. Men väl ska det inte sluta tragiskt i Biscans debut?

Redan fem minuter in i andra halvleken kvitterar Luka Ivanusec till 1-1 och vi är tillbaka där matchen startade. Assist återigen Josip Drmic som nu har gjort ett mål och två assists på tre senaste matcher.

Bad Blue Boys har vaknat upp och spelarna känner en helt ny motivation i samma match. När Dinamo öste på och jagade ledningsmålet, var det Lokomotiva som väntade på en kontring och deras diamant pärla Luka Kacavenda kommer i friläge mot Livakovic. Kacavenda siktade fel och bollen hamnade utanför, han tog sig för huvudet och insåg i det ögonblicket vad han ställt till med.

Biscan kunde inte ändra mycket under matchen, men han slängde in ännu en Luka, efternamnet Menalo. Ytteranfallaren var på tårna när Bulat slog frisparken 20-meter från mål och sprang på returen som målvakten räddade. Dinamo tar ledningen, vilket lättnad, det är säkerligen segermålet!

Vissa spelare orkade inte springa sista fem minuter och Lokomotiva gjorde det mycket jobbit på tilläggstiden. Hemmalaget lyckades göra ett mål i 95:e minut, men det blåsteas av för offside. Solklar offside, VAR och linjedomare hörde av sig direkt, inget snack om saken.

Grattis till Igor Biscan till första segern och grattis till samtliga spelare som kramades om efter matchen. Det här behövde spelarna, det känns som om en traumatisk period är bakom och med utökad serieledning, kan Biscan planera i lugn och ro inför nästa match.

Spelarbetygen från 1- till 5.
Livakovic 3 - Dominik såg osäker ut mot slutet av matchen när han skulle bedöma långbollar, men vi kan inte ta ifrån honom alla målchanser för Lokomotiva han plockat i säcken
Ristovski 2 - kämpade mycket idag, men behöver vila
Perkovic 3 - duktig i första halvleken och visar att han har en fin vänsterfot
Peric 4 - för mig en av dom bästa under hela matchen, kastar sig in i varenda duell
Sutalo 3 - spelade upp sig i andra halvleken och var ett par gånger nära att göra mål
Misic 2 - något mer slitet idag, inte konstigt, Cacic forcerade honom in i det sista
Ljubicic 2 - en ok insats idag, men ni ska veta att han vikarierat på vänsterbackpositionen sedan juni 2022...
Baturina 2 - försöker en del i första halvleken, men har sett bättre dagar
Ivanusec 3 - spelade upp sig direkt under Biscans ledning
Spikic 3 - mycket aktiv under första halvleken, men bollen ville helt enkelt inte in i mål
Drmic 3 - får en godkänd trea för att han försöker och gör en assist till och med
Menalo 3 - kommer in med tjugo minuter kvar, gör vinnare målet, hoppas vi ser honom oftare från start