Lagbanner
Maksimir, 2022-11-06 17:10

Dinamo Zagreb - Sibenik

Blått ska studsa tillbaka
Bruno Petkovic ska leda Dinamo till segern

Blått ska studsa tillbaka

Europa säsongen är bakom oss, det är första gången på tre år som Dinamo inte kommer spela matcher under våren i Uefa tävlingarna. På söndag välkomnar vi HNK Sibenik till Zagreb och 16:e ligaomgång.

Maksimirs björnar kan sova en lugn vinter, eftersom det är -5 i Split och upp till -8 i Osijek. Glöm inte att en tredjedel av säsongen är bakom oss och lägg till att Dinamo har en match mindre spelad. En titel färgad av guldkorn kommer vi lyfta i slutet av maj 2023. 

För att förverkliga ännu en dröm om en ligatitel är det viktigt att plocka full pott i kommande matcher. Vi börjar med Sibenik på hemmaplan och det här motståndet har Dinamo sex raka inbördes segrar. 

2022-08-28 borta Sibenik 2-1
2022-05-15 borta Sibenik 2-0
2022-03-05 hemma Sibenik 3-0
2021 borta Sibenik 2-1
2021 hemma Sibenik 2-0
2021 hemma Sibenik 1-0

Hjältar i blått borde vara Livakovic i målet. Kroatiens bästa målvakt har ställt in formen precis inför VM 2022. Backlinjen består ut av Josip Sutalo, mittbacken som kommer presentera landslaget i Qatar. Dino Peric, Ristovski och Ljubicic välkomnas i startelvan. Alternativet för sistnämnde är Bockaj eller Stefulj. Som ni ser, många val för managern Ante Cacic, som kommer ge chansen till Baturina centralt tillsammans med Misic. Jag hoppas på Orsic, Ivanusec och Spikic offensivt och Bruno Petkovic som forward. 

HNK Sibenik
Bortalaget finner vi på åttonde platsen i ligatabellen med 13 poäng. Senaste ligamatch förlorade man hemma mot Varazdin med 1-2. Gästerna är ingen målglad motståndare, då man nätat endast tio gånger på femton ligamatcher. Men däremot så har man ligans bästa försvar, med 14 insläppta mål, Dinamo har släppt in ett mål mer. 

Dessutom har man inte vunnit på tolv raka ligamatcher, men det gör inte Sibenik till en slagpåse som har totalt nio kryss och tre förluster. Hittills har Dinamo och Sibenik möts 49 gånger i HNL. Blått har vunnit 36 matcher, 8 matcher har slutat oavgjort och gästerna har vunnit endast 5 matcher. 

Inför match
Ligans vassaste anfall mot ligans bästa försvarsspel. Förutom bettong försvaret så har gästerna har dock stor handikapp i offensiven med Dolcek, Delic och Cop som är suspenderade och kommer att missa matchen på Maksimir. Det är på eviga tiden att blått vinner, hela fyra raka tävlingsmatcher utan seger. Vi lägger uttåget i CL bakom oss sätter fokus på HNL!

Plats: Maksimir (Zagreb)
Tid: 17:10
Datum: 6 november
Tips: 3-0 (Petkovic, Orsic, Baturina

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-11-05 16:43:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!