Lagbanner
Stadion ¦ubicevac, 2023-03-11 18:10

Sibenik - Dinamo Zagreb

Bortamatch mitt i styrelsevalet
BBB

Bortamatch mitt i styrelsevalet

Vi lever i en paradoxal värld när Dinamo är på väg att säkra ny ligatitel - men samtidigt pågår ett historisk styrelseval där bl.a Bad Blue Boys ställer ultimatum

Zdravko Mamic är besegrad, men kampen är långt ifrån över. Jag vet inte hur jag ska samanställa kaotiska styrelsevalet och interna kriget som pågått under flera månader. Före detta verkställande direktör och sportagent för Dinamo, befinner sig just nu i Bosnien och Hercegovina. Mannen som har skapat Kroatiens starkaste klubb och har en del ansvar till landslagets bedrift på senaste åren, vilket vissa inte kan leva med (syftar på rivalerna från söder), är inte längre önskvärd i hemlandet av grisarna som vill komma åt det sursöta äpplet - Dinamo Zagreb

Kandidater till ordförande är före detta fotbollsspelaren Dario Simic som spelade för Dinamo under 90-talet, men även AC Milan och Internazionale. En spelare som bör få en lavett för hans uttalande inför Milan-Dinamo matchen i Champions League gruppspelet förra året "Milan ligger närmare hjärtat än Dinamo". Vad är det egentligen du är ute efter Dario? Först kan du börja med om att be om ursäkt till samtliga Bad Blue Boys.

Mamic är anklagad för skattefusk och mutor. Samma människor som anklagar Mamic sitter på stads- och statliga kontor. Dessa människor har varit medvetna om detta och varit en del av detta spelet i flera år eftersom stads- och delstatspolitiken ville ha det så. Så fungerar business världen när "vänner" vänder ryggen. Om vi ska prata rättvisa, låt den som ej har syndat, kasta stenen först. Den regeln är inte grundad för alla, det gäller även människor som Cristiano Ronaldo och Messi som skattefuskat i flertal år, men som kommit undan, bara för att dom kan det. Men i mina ögon värderar jag mycket ut av det han har gjort för klubben och landslaget.

Alla spelare som hans agentur placerat på världskartan. Listan på spelare är lång och jag kan bara nämna en intressant tråd med Luka Modric, som provtränade med Hajduk Split, men som meddelades att han var för "liten och klen". Lukas talang uppmärskammades av Mamic och Dinamo akademin. Resten är en historia. 

Jag är bara rädd att Dinamo och landslaget faller på fattig grenar som Hajduk just nu befinner sig på och som anklagar domare, Dinamo, Mamic och resten av fotbollsligan för att man inte vunnit en ligatitel på 18 år. Vad ska man säga om en klubb som tackat nej till Modric.

Vi får helt enkelt hålla tummarna om att klubben är på väg i rätt riktning.

//

Till matchen
På lördag är det möte mot nästsista HNK Sibenik. Dinamo leder överlägset i serietabllen och hemmalaget har sju poäng ner till strecket. Att vi räknar med tre nya poäng här, är inget nytt. Men Sibenik är trots tabellpsoitionen inget att underskatta.

Klubbarna möts för tredje gången under ligasäsongen och det är blått som förstås dominerade första två möten med 2-1 seger på bortaplan, och 3-0 seger på Maksimir. Det här är även näst sista matchen för kaptenen Ademi i Dinamo tröjan och intressant är att spelaren påbörjade sin professionela fotbollskariärr just i Sibenik!

Gissar startelvan med följande: 
Livakovic MV - Ristovski HB, Ljubicic VB, J.Sutalo MB, Peric MB - Ademi CM, Misic CM - Baturina OM, Ivanusec OVM, Spikic OHM - Petkovic FW

Plats: stadion Subicevac (Sibenik)
Tid: 18:00
Datum: 11 mars
Tips: 1-2 (Petkovic, Ademi)

 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-03-10 14:38:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!