Lagbanner
CL kval - här startar den Europeiska hösten

CL kval - här startar den Europeiska hösten

Ikväll kliver GNK Dinamo in i den andra kvalomgången av UEFA Champions League mot FC Shkupi.

Champions League spelet uteblev för dom blåa förra säsongen. I playoff matcherna mot FC Sherriff hamnade Dinamo i en fälla. Det är inget att skämmas för, eftersom Real Madrid och Shakhtar åkte in i samma fälla under gruppspelet. Istället blev det spel i Europa League och resan tog slut i sextondelsfinalen mot ett Sevilla, med bitter eftersmak. Men den här gången med lite tur i lottningen, så kommer vi kvala till CL! På tal om lottning, igår lottade UEFA kvalomgång 3 och om Dinamo går vidare mot Shkupi, så blir det dubbla möte mot antigen Ludogorets(Bulgarien) eller Shamrock Rovers(Irland).

Senaste match
Dinamo var nästan tagna på bar gärning när man öppnade ligasäsongen på Maksimir mot Lokomotiva (3-2)! Underläge 0-2 redan efter 22 spelade minuter. Men återigen visade tränaren visdom och spelarna visade karaktären. Innehållet var kanske inte viktigt i premiären, men vi vinner på tilläggstid och inkasserar 3 poäng. Vi såg även Petar Bockaj starta som vänsterback, och jag lovar er att den filmen lär ni inte se ikväll. Nyförvärvet Josip Drmic byttes in istället i 25:e minuten och schweiziske anfallaren gör 2 mål på mindre än 15 minuter. Det var Drmics första mål i Dinamo tröjan och det vore överraskande om Drmic skulle starta på bänken ikväll. Med tanke på motstånden så är min gissning med startelvan:

Livakovic- J. Sutalo, Theophile-Catherine, Ristovski, Ljubicic - Misic, Ademi - Ivanusec, Orsic, Petkovic - Drmic

Motståndarna från Nord Makedonien 
Kärt återseende när FC Shkupi gästar Maksimir. Före detta Dinamo kaptenen Goce Sedloski, är tränare för Nordmakedoniska regerande mästarna. Välkommen hem Goce! FC Shkupi vann fotbollsligan med säker marginal, det säger mycket om Sedloski som tränare. När ligan var slut hade Shkupi 76 poäng efter 33 omgångar och ner till ligatvåan Academy Pandev hela 10 poäng. Shkupi spelade i första kvalomgången i Champions League mot Lincoln Red Imps från Gibraltar och vann hemmamatchen med 3-0. Men väl i returen förlorade med 0-2 och en förlängning låg i luften. I bortamatchen spelade FC Shkupi i 4-3-3 formation.
Transfermarkt värde: 5,540 000€
Dyraste spelare: Adetunji 800,000€ (Nigeria)

Summering
Att Goce Sedloski är glad att vara tillbaka i Zagreb det är jag helt hundra på. Men han vill heller inte skämma ut sig inför blåa familjen, så vi kan förvänta oss ett bortalag som försvarar sig med alla medel för att få med sig hem ett vettigt resultat som ger hopp inför returen. Dinamo är storfavoriter och jag hoppas på tredje raka vinsten i samtliga tävlingsmatcher den här säsongen.


Plats: stadion Maksimir (Zagreb)
Tid: 21:00
Domare: Petrescu (Rumänien)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-07-19 00:02:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!