Lagbanner
Colombiansk anfallare klar för Dinamo
Juan Cordoba

Colombiansk anfallare klar för Dinamo

Soppan kring Deportivo Calis anfallare Juan Cordoba har äntligen nått sitt slut. Högeryttern har skrivit på ett fyraårskontrakt med Dinamo Zagreb!

Dinamo stärker upp svagaste positionen med ytterligare spelare från utlandet och det handlar om Juan Cordoba (21) som är född i Medellin, Colombia. Cordoba kommer ockupera rollen som högeranfallare och slåss med Dario Spikic och Hoxha om en startplats! Önskemålet var självklart kroatiske landslagsmannen Marco Pasalic, men den drömspelaren lär vi inte se på Maksimirs gräsmatta.
 



Förutom ett fåtal Youtube-klipp där det framstår att spelaren är bollskicklig och är bra på att dribbla samt har en stark vänsterfot, så har man en känsla att Dinamo köpt en gris i en säck.

Lägger vi till att det handlar om en sydamerikansk spelare så ska vi nog räkna med att spelaren kommer behöva ett antal månader för att anpassa sig till ny miljö. Det har vi sett med samurajen Takuro Kaneko som hade ett halvår på sig att imponera på Dinamo Zagrebs sportchef och tränare, men som slutade med tråkiga nyheter för den sympatiska japanen.

Däremot är det stor fördelsskillnad för colombianen som skrivit på fyraårskontraktet vilket ger spelaren tid att slå igenom. Dinamo behöver förstärkning på högersidan, säsongen är lång och målet är att kvala till gruppspelen i Champions League i slutet av augusti.

Juan Cordoba välkommen till Zagreb!
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2024-08-09 23:09:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!