Lagbanner
Conference League åttondelsfinal lottad!

Conference League åttondelsfinal lottad!

Efter den starka insatsen mot Real Betis i Zagreb väntade man otåligt på lottningen i Nyon.

Åttondelsfinal lotteriet kastade Dinamo söderut mot grekiska kusten. Nästa motståndare heter PAOK vars supportrar återigen inte har bra relationer.


Sedan tidigare har Dinamos supportrar Bad Blue Boys förbud att gästa på bortamatcherna på grund av kravallerna man ställde till i Aten, som slutade tragiskt med ett dödsfall inför Champions League kvalmatchen mot AEK. Om PAOK:s supportrar kommer ha besöksförbud i Zagreb är fortfarande oklart, men här kan man tycka att det vore vettigt för UEFA att förbjuda Gate 4 komma till Kroatiens huvudstad.


Första mötet spelas den 7:e mars på stadion Maksimir och returen en vecka senare. Redan här kan vi räkna ut att blått kommer behöva ta med sig ett positivt resultat inför returen. 


Lottningen kunde slutat med värre resultat som till exempel ett besök till Premier League, Ligue 1 eller Serie A, men grekerna känns inte som en omöjlig uppgift.


Letar vi fram fakta på inbördes matcher kroatiska klubbar vs grekiska så ser resultaten förödande ut. Dinamo som historiskt sett misslyckades mot Olympiacos på flertal försök, PAOK mötte man för mer än tio år sedan i Europa League gruppspel och i somras misdlyckades man i CL kvalet mot AEK Aten.


Hajduk åkte ut i Conference League kvalet den här säsongen mot PAOK efter 0-0 i Split och i returen städade grekerna av Hajduk. Man kan lätt komma till en slutsats att grekiska klubbar är akilleshälen. 


Negativa rekord är för att brytas och i mars månad kommer vi ännu en gång vittna om två tuffa matcher både på plan och läktarna! 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2024-02-23 19:31:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!