Lagbanner
Maksimir, 2023-10-26 21:00

Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen

Conference League Dinamo - Viktoria Plzen: matchindikator för styrka
Ristovski förväntas starta

Conference League Dinamo - Viktoria Plzen: matchindikator för styrka

Vi hinner inte analysera defekter i detalj från senaste match och redan idag väntar en Conference League match mot tjeckiska Viktoria Plzen. Gästerna leder gruppen med sex poäng efter två vinster mot Ballkani och Astana, Dinamo behöver komma upp till bevis och besegra Plzen för att skölja bort pinsamma förlusten borta mot Ballkani.

Ordet kris skriver man med anledning. Torsdags matchen kommer att vara en matchindikator för Dinamos styrka ute i Europa. Redan idag kan vi allt om Dinamos brister i spelet där försvaret leder vägen och ännu fler bevis på oförmåga vill vi undvika i Conference League. I nuläget har Dinamo inga fler råd att tappa poäng i gruppspelet med klubbar som Ballkani, Astana och Viktoria Plzen. Handen på hjärtat dessa klubbar hade Dinamo sopat golvet med förra säsongen men idag är läget som det är, av trettio spelare i truppen så har vi kanske åtta spelare som förtjänar att presentera Dinamos matchtröja. Ännu ett poängtapp kommer aktivera ett avsked för Jakirovic som knappt varit tränare i två månader.

Besvikelse i helgen efter nytt nederlag som bara fördjupade Dinamos kris. Målchanserna realiserades inte och då straffas man även mot klubbar som Gorica, Ballkani… allt pekar på att spelet är beroende av ambassadörer som Bruno Petkovic. Jakirovic har tyvärr inga bra verktyg att jobba med, flera spelare är bara plåster på såret och så kommer det se ut fram till vinteruppehållet, men tills dess gäller det att bita ihop och hålla kontakten med konkurrenterna i titelstriden och samtidigt försöka ta sig vidare från Conference League gruppspelet. Ni ser själva hur illa det låter, återigen vi pratar om klubbar som Astana och Ballkani som hotar Dinamo om en slutspelsplats i Conference League.
 


Hur kommer startelvan se ut?
Jakirovic har visat tecken på att även han är vilsen. För lång tid har det tagit för det här letande efter den starkaste startelvan och ännu har han inte hittat rätt model som kommer ge oss garanti framöver. För att börja med målvakten Nevistic som har underpresterat, han är ljusår ifrån Livakovic kvalitet som vi var bortskämda med alla dessa år. Nu när han äntligen fått chansen inser man hur usel och hjälplös Nevistic är. Rädda oss Zagorac för dig vill jag se mellan stolparna mot Viktoria Plzen, en erfaren 36-årig målvakt som vet vad som förväntas.

Man kan också ifrågasätta Jakirovic varför han ignorerar Mauro Perkovic, talangull mittback som är säkert bättre val än Sutalo, Peric och Bernauer. Tills vidare så vill man ha förklaring varför lånet från Bologna, mittbacken Sosa inte spelat en enda minut?! Vi behöver se den här spelaren vad han verkligen går för, är det för mycket att kräva? Om Bosko Sutalo och Mykhaylichenko fått flertal chanser och skämt ut sig mot Ballkani, då kan vi överleva ännu en pinsam insats av Sosa och Perkovic.

Negativa nyheter har kommit i veckan och det är Petkovic som blir "out" i ytterligare tre veckor vilket är ett stort nederlag för klubben. Den här nyheten kom i samma veva som Spikic kommit tillbaka från skada. Vi håller tummarna att Spikic startar matchen tillsammans med Vidovic och Drmic. Dessutom skulle jag påpeka spelet som vi behöver se en markant skillnad på och med det siktar jag på Josip Drmic som är en box spelare och behöver serveras med bollarna i straffområdet. 

Presenterar den bästa startelvan som Dinamo kan erbjuda i dagsläget med formation 4-3-3:
Zagorac - Moharrami HB, Ljubicic VB, Ristovski MB, Perkovic MB - Misic CM, Bulat CM, Baturina OM - Vidovic VY, Spikic HY, Drmic CF

Viktoria Plzen
Gästerna kommer närmast från en tung ligaförlust, liksom Dinamo såg det inte alls bra ut. Bortaplan mot Slovan Liberec (0-3) gav inget och man är allt längre från titelstriden med klubbarna från Prag, Sparta och Slavia. Viktoria befinner sig på tredjeplats i inhemska ligan med 22 poäng på kontot efter elva omgångar.

Formen är 4-0-2 på sex senaste tävlingsmatcher med målskillnaden 22:10 tack vare 10-0 segern i cupen. Det här är en indikator att två usla försvar möts på torsdag kväll. Plzen har släppt in sexton mål på elva matcher i ligan, liksom Dinamo så är man duktiga framåt när det väl lossnar. I Conference League leder man med full pott efter två omgångar. Dock med knappa segrar med 1-0 hemma mot Ballkani och 2-1 borta mot Astana.

Motståndarna spelar i en 3-4-3 formation vilket bäddar för en öppen och intensiv match i Zagreb. Det är ett lag blandat med ungt och gammalt, veteraner som länge varit i klubben och spelat i Uefa tävlingsmatcher. Spelare som Sulc och Durosinmi är att se upp för. Förstnämnde är en 22-årig mittfältare som stått för sex mål och tre assist den här säsongen och nigerianska anfallaren är målmaskinen som har stått för 13 mål och fem assist i samtliga tävlingsmatcher.

Datum: 26 oktober
Tid: 21:00
Domare: Jones (England)
Tips: 3-2 (Drmic, Bulat, Spikic)
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-10-26 13:55:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!