Lagbanner
Benito Villamarin, 2024-02-15 21:00

Real Betis - Dinamo Zagreb

Conference League: inför Real Betis

Conference League: inför Real Betis

Slutspel i Conference League när Dinamo ställs mot spanska Real Betis i Sevilla ikväll med matchstart klockan 21:00.

Problemen tar inte slut för Sergej Jakirovic som inte bara har huvudvärk med resultaten utan även skador på spelare som ger flera frågetecken i startelvan inför den tuffa matchen i Sevilla.

Till helgen blev det endast 2-2 borta mot Lokomotiva Zagreb vilket lämnar Dinamo med fyra poäng bakom konkurrenterna. Orosmolnen över Dinamo står kvar ett tag till känns det som och kvällens match mot Betis kan bara ge mer bränsle för spekulationerna om Jakirovics avsked.

En storförlust mot Real Betis med pinsamma misstag i försvaret kommer definitivt kosta tränaren jobbet. I så fall vore det bra för styrelsen att reagera i tid och ge spelarna en chockterapi inför kommande ligamatcher mot Varazdin och Rijeka.

Men eftersom Conference League har en lägre prioritet i nuläget så tippar jag på att Jakirovic överlever fram till Rijeka matchen i slutet av månaden!

Bruno Petkovic briljerade under presskonferensen
I dagarna inför matchen intervjuades kroatiske legendaren Robert Jarni, bronsmedaljören från VM 1998 med landslaget, före detta spelare i Real Betis och förbundskapten för Kroatiens U17 landslag.

Jarni uttalade sig i kroatisk media: ”Jag kommer se returmötet på plats i Zagreb och då kommer jag att heja på Real Betis!”

Jarnis uttalande blev en snackis i veckan och det skulle inte stanna där. På presskonferensen inför matchen med Betis kommenterade Bruno Petkovic Jarnis uttalande: ”Människor som representerar kroatisk fotboll, men hejar emot kroatiska klubbar är clowner, alltså är Jarni en clown. Där fick ni något för huvudrubrikerna”.

Bruno Petkovic


Jakirovics kommentar om Jarni: ”Han har spelat för Hajduk, kanske därför han inte får säga att han hejar för Dinamo ha, ha, ha…”

Soppan fortsätter dagen efter när kroatiska fotbollsförbundet meddelar att Robert Jarni är avskedad som förbundskapten för U17 landslaget!

//

Båda ordinarie vänster- och högerbacken är tveksamma till spel ikväll och allt lutar mot att Ristovski eller Ogiwara ser matchen från bänken. Med detta sagt så finns det möjligheter för Perkovic att vikariera på vänsterbackposition och att unge Moreno Zivkovic flyttas till höger.

Sedan tidigare är mittbacksparet Peric och Sutalo borta på grund av skador men så har vi också Martin Baturinas förkylning som stör och det är en kamp mot klockan för talangen. Baturina har spelat upp sig på sistone med ett mål och en assist på de två senaste ligamatcher och vi behöver mittfältarens trollerikonster mot ett starkt Betis.

Startelva
4-3-3
Zagorac – Perkovic VB, Ristovski HB, Zivkovic MB, KTC MB – Sucic CM, Misic CM – Baturina OM – Kaneko HY, Hoxha VY, Petkovic CF

Real Betis
Hemmalaget är en stark favorit i dubbelmatcherna mot Dinamo. Sevilla klubben har en erfaren räv i Manuel Pellegrino som är före detta tränare för Villarreal, Real Madrid och Manchester City!

Pellegrini pratade med respekt om Dinamo under presskonferensen: ”Dinamo är en klubb som annars spelare i Champions League och dessa två matcher kommer att vara jämna”

”Vi lurar oss själva om vi tror att detta kommer vara en enkel match. Jag tror inte Dinamo påverkas negativt i Conference League på grund av situationen i inhemska ligan, det här är något helt annat”… undrar om Pellegrinis scouter utfört en ordentlig analys hur läget står till i kroatiska klubben.

Till matchen störs även spanjorerna av skador på flertal viktiga spelare. Totalt saknar man elva spelare och här är listan på vissa spelare som missar matchen: Isco, men även Ayoze Perez, Guido Rodriguez, Marc Bartra, Santos.

Bakambu är också indisponibel till matchen eftersom spelaren fortfarande inte kommer hem från Afrikanska mästerskapet. Pablo Fornals och Chimy Avila är nyförvärven under januarimånad som inte heller kommer finnas på stadion Villamarin.

Oavsett avbräcken så huserar Real Betis på 6:e plats i La liga tabellen vilket säger en del om hemmalaget. På fem senaste matcher har Betis 3-1-1 form med en hemmaförlust mot Barcelona (2-4) och oavgjort hemma mot Getafe (1-1).

Förväntningar
Spännande med Uefa tävlingar och i en bättre värld hade jag önskat att Dinamo går långt i turneringen. Utan tvekan hade spelarna mått bra av en bragd insats borta mot Real Betis i form av en seger eller ett oavgjort resultat. Men vi får inte alltför mycket lura oss in i en fälla där spelarna åker på onödiga skador medans kroatiska förstaligan är högsta prioritet. Att Real Betis saknar ett dussin antal spelare och kommer låna in juniorer till kvällens match, enligt kroatisk media, betyder i mina ögon absolut ingenting med tanke på hur uselt Dinamos försvar spelat den här säsongen. Ikväll kan vi räkna att Dinamo kommer ha ett och annat att säga till, men resultatet är beroende av målvaktens och försvarets prestation.

Tid: 21:00
Plats: stadion Benito Villamarin (Sevilla)
Domare: Balakin (Ukraina)
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2024-02-15 13:54:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!