Lagbanner
Dagen efter

Dagen efter

Champions League är över för Dinamo, tack och hej till nästa säsong

Chelseas match mot Dinamo var en rehabilitering efter trauma upplevelserna i förra ligamatchen. Förutom en lyckad rehab, så dök en Zakaria upp och debuterade med att göra sitt första mål i Chelsea tröjan. Det måste väl vara så jävla typiskt. 

Petkovic och co lyckas utnyttja chansen mot ett förvirrat Chelsea försvar bara en gång. Stabil insats som vi kommer ha stora lärdommar av i framtiden. Trots en förlust, så har man en känsla att ett till dinamo-mål hade skapat dramatik på Stamford Bridge. 

Istället var det Bad Blue Boys som kameramannen attraherades av och vi kunde se fansen stundtals på TV-skärmen. Hatten av för att följt sitt lag hela vägen och spelarna ska ha all cred för insatsen.



Ante Cacic gav sitt stöd till spelarna
”Stort tack till spelarna, det här är 28:e tävlingsmatchen för laget.”

”Chelsea var motiverade trots att dom redan vunnit gruppen”

”Dinamo hade sina chanser och vi kan bara ångra att vi för tidigt släpper in kvitteringsmålet” 


Som avslutningsvis 
”Champions League är tufft, men trots det så gjorde vi positiva prestationer och flertal gånger var vi nära större bedrift” 

Helt rätt resonemang från coachen efter sex tuffa matcher. Seger hemma mot Chelsea (1-0) och en delad pott mot Salzburg (1-1). Men känslan är säkert hos alla supportrar och spelare densamma, vi kunde ha plockat flera poäng. 

Det här är en lärdom, till nästa säsong där vi kommer heja fram laget tidigt i juli månad i Champions League kvalet. Kanske får vi återigen uppleva Stamford Bridge, eller blir det Emirates? Grattis till gruppvinnarna Chelsea och AC Milan som avancerade vidare till åttondelsfinal. Grattis till Salzburg till tredjeplatsen och stort lycka till i Europa League. 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-11-03 13:15:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!