Lagbanner
Dagen efter storförlusten

Dagen efter storförlusten

Dinamo går igenom tuff period - fortfarande lever hoppet om tredjeplatsen i CL-gruppspelet

Läget är så här efter förlusten mot Milan. 
För att hamna på tredjeplatsen före Red Bull Salzburg, krävs det historisk seger i London om en vecka. Då ställs blått mot blått, Chelsea mot Dinamo och dessutom behöver man lite hjälp från Milan. 

Självklart är oddsen en på miljonen att Dinamo ska lyckas på Stamford Bridge. Men jag är en drömmare och det positiva är att Chelsea är klara gruppvinnare, vilket i sin tur betyder att man kommer vila nyckelspelarna. Om nu Graham Potter tänker i dessa banor. Men återigen, Chelseas bänk är stark och vi får inte glömma att London klubben är revanschsugna efter förlusten i Zagreb.

Poäng
1. Chelsea 10
2. Milan 7
3. Salzburg  6
4. Dinamo  4


Tränaren Ante Cacic tog på sig förlusten mot AC Milan igår kväll. 

"Grattis till Milan. Jag kan säga att vi gick in i matchen väldigt bra, vi hade våra chanser, men när man kommer i underläge mot ett sånt här lag är det svårt att hämta upp det" och tillade:

"När vi började fuska och försökte hoppa över spelet, då fick vi problem. När vi spelade bollen på marken, från fot till fot, kom vi in på deras planhalva mycket. Vi var bra under de första tjugo minuterna."

”Champions League är en bonus för oss, vi kan lära oss mycket. Det är vårt löfte om en bättre framtid. Vi åker till London för att spela en bra match. Vi har fyra poäng i en grupp med toppklubbar. Vi är outsiders i den här gruppen", sa han och avslutade:

"Jag är ensam ansvarig för detta nederlag"

Tränaren kan man inte skylla mycket på. Det är lätt med facit i hand att börja filosofera hur Dinamo borde ha ställt upp mot AC Milan. Resultatet hade kanske blivit en mildare förlust. Men precis som Cacic nämner, detta är en stark grupp med seriösa klubbar. Något som blev ännu mer bekräftat efter matchen är Dinamos formsvacka. På fem senaste matcher har blått endast en seger, två kryss och två förluster. Förståss här spelades tre Champions League matcher och ett ligaderby. Det är ont om tid, kommer vara intressant att se om Cacic hinner regenerera spelarna inför Chelsea matchen.

Nästkommande matcher
29 oktober lördag bortamatch mot NK Osijek
2 november onsdag bortamatch mot Chelsea

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-10-26 09:18:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!