Demonstration av Dinamo

Dinamo visade sitt riktiga ansikte när man demolerade Slaven Belupo. Det var en övertygande prestation, en helt annan bild än den vi har sett de senaste veckorna.

Dinamo Zagreb - Slaven Belupo = 4-0 (3-0)
Drmic 27' 1-0, Spikic 33' 2-0, Ivanusec 45' 3-0, J.Sutalo 62' 4-0.

Blått gjorde bästa prestation den här våren, från första minut till 90:e slutade man inte forcera framåt och det är verkligen svårt att minas när vi senast såg ett så hungrigt Dinamo!

Ikväll visade spelarna hur man vinner en match med hög press, snabba omställningar med krossbollar, samt spelarnas reaktion när en kamrat förlorar boll såg ut som att varenda spelare hade Ademis DNK. Stackars Slaven Belupo var chanslösa. Egentligen var det inte upp till gästerna, även om de spelade en tuff match mitt i veckan, vilket kan vara en bra alibi när man möter Dinamo på bortaplan.

Men kvällens resultat är tack vare hemmalagets skicklighet och vilja att aldrig ge upp. Om det är den här typen av fotboll som den nya tränaren kommer att träna och insistera på, om han redan har lyckats ingjuta några av sina idéer hos spelarna, så kommer vi mot slutet av säsongen att se en helt annan Dinamo än i de flesta matcher i vår.

Plavi rivstartade matchen och efter första tio minuter hade Dinamo nästan 90% bollinnehav. Varenda bortslarvad boll, vann spelarna tillbaka och gav minsta utrymme till gästerna som försvarade målburen med elva man på plan.

Till slut sprack bubblan när Josip Drmic prickade rätt och knappt sex minuter efter utökade Spikic till 2-0! I slutet av första halvleken såg vi det vackraste anfallet som ett slags varumärke för denna match. Dinamo vinner tillbaka bollen för hundrade gången och efter flera korta passningskombinationer, springer Luka Ivanusec in i straffområdet och sätter slutresultatet för första halvleken efter en snygg passning från Baturina.

Applåderna från Maksimir läktarna talade mycket om Dinamos spel. Åskådarna kunde äntligen dricka öl eller cola istället för piller i halvtid. Vanligtvis brukar matcher ha två olika ansikte där tempot i spelet får en nedgång.

Men så var inte faktum efter halvtidsvilan eftersom Dinamo fortsatte i samma ton. Tack vare gästernas målis Covic har slutresultatet inte avrundats med tvåsiffrigt. Däremot kunde Josip Sutalo sätta returen från Martin Baturinas försök som träffade ribban. Även om ynglingen inte lyckades göra mål ikväll, stod han för en imponerande insats.

Spelarbetygen från 1- till 5.
5- legendarisk
4- världsklass
3- professionellt
2- medel
1- amatör

Livakovic 3 - håller nollan för en gångs skull, men sett till hela matchen, hade Livi inte mycket att göra idag
J.Sutalo 4 - gör mål på returen och gör ett starkt intryck under hela matchen. Josip visar för varje match att han övermognat HNL.
Ristovski 4 - förlänger kontraktet i veckan, och uppträder på ett unikt sätt
Perkovic 4 - mittbacken som börjat omskolas på vänsterbackpositionen, taktiskt klockrent drag
Peric 3 - Dino får som vanligt godkänt betyg på jobbet
Misic 3 - vad ska man lägga till, stabil trea, hjärnan bakom allt
Ljubicic 3 - andra raka matchen centralt i mitten under Biscans era, spindeln i nätet som vi saknade
Baturina 4 - aktiv under hela 70-minuter som han var på planen, får två assist i registret
Spikic 4 - mannen som förlängde med Dinamo i veckan, gör också mål och pressar i nittio minuter
Ivanusec 4 - är detta äntligen den Luka vi efterlängtat? Fortsätter han på detta viset, lär vi se spelaren även i landslaget
Drmic 4 - gör första målet idag och hittills har Josip gjort poäng i fyra raka tävlingsmatcher