Fortsatt obesegrade i ligan

Derbyt slutade oavgjort - Petkovic målskytt

Hajduk - Dinamo = 1-1 (1-0)
Livaja 27’ 1-0 |  Petkovic 72’ 1-1 straffspark

Dinamo är stor vinnare i jubileumsderbyt som slutade oavgjort inför fullsatt Poljud. Fortsatt serieledning med åtta poäng före Hajduk. Det här är en förlust för hemmalaget och dess ordförande Luksa Jakobusic. Hajduk är  fortfarande klubben den har varit senaste tio åren.

Kvällens match var inte i närheten underhållande som derbyt som spelades tidigare i augusti. Det var just det scenariot man ville undvika. Hemmalaget vågade mer under första halvleken, med 30.000 zombier bakom ryggen tar man också ledningen.

Totalt skadeglädje på läktaren efter en hörnvariant där Melnjak skarvar bollen vidare till en ensam Livaja, som hade inga problem att ge hemmalaget ledningen.

Dinamo var som ett spöke under första 45 minuter och det kändes bra att gå till paus med bara 0-1 i baken. Men vi måste blicka framåt, eftersom halvtidsvilan kom som på beställning.

Chansfattigaste halvleken blåses igång. Dinamo skulle lyckas även med det lilla man visade ikväll. Mästarna är sannerligen ett mästarelag. Kanske var inte Orsic den jokern vi hoppades på, men det spelade ingen roll.

Blått visar varför man är det enda obesegrade laget i ligan. Mittfältet är guldgruvan hos Dinamo med Misic och Baturina som stickar offensiva anfall runt om Hajduks straffområde.

Presenten blev en tilldelad straffspark i 70:e minut där det krävdes en VAR analys. Solklar straff när mittbacken Awaziem drar ner Petkovic i straffområdet. Den sistnämnda är kylig från 11-meter och gör sitt femte mål på fyra senaste ligamatcher!

Straffsparken blev bara tändvätska till hemmapubliken och Torcida som har världens lägsta IQ och börjar kasta in bengaler. Därför gick matchen i helt annan riktning med UFC dueller på fotbollsplanen , vilket mer eller mindre började likna ett kroatiskt derby.

Matchen avslutas med förvånansvärt bara fyra tilldelade gula kort efter 25 frisparkar. Domaren la till hela åtta minuter på slutet och när vi drar slutsatsen, så är Dinamo en vinnare.

Summering
Stort kliv mot nytt ligaguld för blått! Starkt jobbat killar, det är inte lätt att jaga underläge mot en blodtörstig motståndare som Hajduk. Dessutom var detta på bortaplan. Bruno Petkovic återigen i målregistret glädjer och jag hoppas han fortsätter näta på tisdag i Champions League! Grattis även till hemmapubliken för den inramningen ikväll och den äran dom hade att se ett av Europas bästa fotbollsklubbar.

Spelarbetygen
5- legendarisk
4- världsklass
3- proffesionellt
2- medel
1- amatör

Livakovic 4- räddar Dinamo i första halvleken och tack vare honom går vi med 0-1 till vila. Stabil i fortsättningen och bra bollspel med fötterna
Moharrami 2- tuff match på högerkanten ikväll. Fick chansen eftersom Ristovski sparas för Milan
Ljubicic 3- får en stark trea för att han har kämparanda och spelar trots maginfluensa tidigare under veckan
J. Sutalo 3- stabil ikväll när han bryter passningar till Livaja
Peric 3- även här stark insats ikväll, speciellt i andra halvleken där han stänger käftarna åt Livaja och company
Ademi 2- kaptenen osynlig ikväll, gjorde ett grovjobb på mitten, såg något fräschare idag
Misic 3- återigen perfekt på mitten, saknades mer kreation i första halvleken men rättade till det mesta i fortsättningen
Baturina 3- ynglingen iskall med fötterna ikväll, bidrar mycket i den offensiva uppbyggnaden
Orsic 3- testade två projektiler från distans, en av som få ikväll som vågade något mer
Spikic 2- svag insats ikväll, byttes ut strax innan 60:e minut
Petkovic 4- han är i målform oavsett om det är från straffspark han gör det. Förtjänar en plats i landslaget