Institutionen gjorde hemläxan felfritt. Lätt uppvärmning inför tisdag. Det kändes aldrig enklare än den här kvällen att besegra ett Rijeka som är i fritt fall. Dinamo kan börja förbereda sig för stundande CL match när Chelsea kommer på besök.

Lauritsen 28’ 1-0, Spikic 30’ 2-0, Orsic 60’ 3-0 | Vlasenko 84' 3-1

72% Bollinnehav  28%
7 Hörnor  5
10 Frisparkar  13
2 Gula kort 4

Var det Rijeka som var så usla den här kvällen eller var det Dinamo Zagreb som växt ifrån samtliga konkurrenter i ligan? Efter krossarna mot Hajduk (4-1) och Osijek (5-2) var det nu Rijekas tur (3-0). Nu förstår jag varför en viss styrelsemedlem en gång i tiden uttalade sig om att Dinamo är ”space shuttle” för kroatiska fotbollsligan.

Matchen mot Rijeka genomfördes perfekt. Första halvlek var avgjord innan den ens påbörjades. Inställningen hos dom blåa var enkel: genomborra Rijekas försvar från alla håll. Det fanns ett lag på planen och det är minst sagt välförtjänad ledning i första halvleken. Blåa kontrollerade den första delen av matchen fullständigt, Lauritsen och Spikic gjorde mål, men hemmalaget kunde ha gjort ytterligare mål. Det är redan nu tydligt att båda lagen far iväg i olika riktningar. Rijekas försvar såg ut som en hönsgård och det är otroligt hur ett topplag kan sjunka så lågt. Fausto Budicin får tänka till i halvtid.

Vi fortsätter att titta på samma film efter reklamavbrotten. Det här ser för enkelt ut och Orsic presenterade sig i sin stil efter en timmes spel. Matchen är nu avgjord och Ante Cacic utnyttjar läge att byta in flertal spelare. Otroligt nog lyckas Rijeka sätta dit ett mål efter en hörna. Bortsett från insläppta målet när matchen redan var avgjord, borde alla spelare få stående ovationer.

Summering
Dinamo firade övertygande inför Champions League. Men efter en sådan dominans blev segern med för liten marginal. Men så är det när man parkerar bussen framför målet och chansar med fembacks linje. Nästkommande vecka tar vi emot Chelsea och där lär vi möta ett motstånd i särklass. Nu tar vi en förtjänad vila under helgen och samlar krafterna för en ny bragd insats i Champions League?

Spelarbetygen från 1- till 5.
Livakovic 4 - gör en bra match, kan inte klandras för insläppta målet.
Ristovski 3 - makedonen gör felfri match, spelar som mittback i 2:a halvlek
Bockaj 3 - ordentlig match av Bockaj som vanligt, borrade vänsterflanken som Roberto Carlos i gamla dagar
Lauritsen 4 - gör sitt andra mål i Dinamo tröjan, även den här gången mot Rijeka! Men markerar dåligt vid insläppta målet. Förtjänar en svag fyra
J. Sutalo 3 - rutinerad insats efter en månads uppehåll. Bör vara redo för Chelsea i 90 minuter
Misic 4 - mittfältaren växer för varje match, ikväll var Josip enastående
Baturina 3 - ville för mycket ikväll, men det förlåter vi honom för hans unga ålder, får en svag trea
Ivanusec 3 - Luka gör ännu en insats som tvingar Cacic att svetsa fast honom i startelvan
Spikic 3 - ikväll såg vi den gamla Spikic som arbetade för hela laget
Orsic 5 - matchens lirare, Orsic hade show ikväll, avslutar matchen med ett mål och två assist
Petkovic 3 - inget mål ikväll, förväntades mer av anfallaren. Hoppas han sparar krutet för Chelsea
Moharrami 3 - löper oändligt i 45 minuter och är inblandad i det mesta i offensiven.
Ademi 3 - kaptenen visar vägen framåt när han kommer in i andra halvleken
Ljubicic 2 - kommer in sista 25 minuter, får äntligen spela på sin naturliga position