Lagbanner
Maksimir, 2023-10-08 17:15

Dinamo Zagreb - NK Istra 1961
3 - 0

Dinamo – Istra 3-0: blått studsade tillbaka (video höjdpunkter)
Ademi startade för första gången sedan återkomsten till Dinamo

Dinamo – Istra 3-0: blått studsade tillbaka (video höjdpunkter)

NK Istra hade inget att säga emot när man besökte Maksimir under söndagen. Två spelare som var utfrysta, avgör matchen och köper sig en plats i startelvan?

Dinamo Zagreb – NK Istra = 3-0 (1-0)
Bernauer 16’ 1-0, Bulat 60’ 2-0, Perkovic 68’ 3-0.

Efter två raka förluster (Hajduk och Ballkani) studsade blått tillbaka på hemmaplan mot ligajumbon Istra. Bortalaget är ingen styrkemätare, utan en sjunkande ubåt som tränaren Catala inte kan ta upp till ytan. Dinamo utnyttjade dagen på bästa sätt och dominerade hela matchen. Förutom en hörna och ett skott mot mål som målvakten Zagorac räddar, var det allt gästerna kunde komma fram med under nittio minuter inför fem tusen åskådare på Maksimir.

Matchen höjdpunkter kan ni se här ------->Dinamo-Istra

Jakirovic hade en del bekymmer inför matchen på grund av skador på nyckelspelare. Totalt hade man sju spelare i sjukstugan som skulle kunna ta startplats och en del spelare som hamnade på bänken efter den usla insatsen mot Ballkani. Förstemålvakten fick också se matchen från bänken men efter matchen talade tränaren ut att: ”Nevistic är fortfarande förstavalet mellan stolparna”, och det är mycket möjligt att han talar sanning, för väl ska inte en 36-årig Zagorac visa sig vara bättre?

Två försvarare skrev in sig i målprotokollet. Glädjande var det att se 19-åringen Perkovic tillbaka i startelvan efter att ha varit i frysboxen både under Biscans och Jakirovics tid, dessutom gjorde försvararen ett mål även om det inte var syftet, men bollen hamnade över mållinjen strax innan Emreli skulle brösta in bollen. Förstamålet kom efter en hörna när fransmannen Bernauer bankar in ledningsmålet. Kommer fransmannen få mer speltid efter insatsen mot Istra? Jakirovic var kryptisk efter matchen och meddelade att Ristovski snart är helt hundra återställd och att det betyder att man kommer ha flera val på mittbackspositionen.

Regerande mästarna är tillbaka på rätt spår med en match mindre har man tre poäng upp till nya serieledare Rijeka som besegrade Hajduk i lördags med 1-0 och klättrade upp på förstaplatsen. Titelstriden har nått sin pik med Rijeka som serieledare, Hajduk på andraplats och Dinamo på tredjeplatsen, minst sagt en dramatisk höst väntar i HNL. Nu är det landslagsuppehåll men jag längtar redan nu fortsättningen på ligadramatiken och kommande matcher i Conference League.

Kommande matcher:
21 oktober borta HNK Gorica
26 oktober hemma Viktoria Plzen
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-10-09 08:02:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!