Lagbanner
Stadion HNK Rijeka, 2022-11-13 17:30

HNK Rijeka - Dinamo Zagreb

Dinamo jagar tre nya poäng

Dinamo jagar tre nya poäng

Blått är stor favorit inför det långa vinteruppehåll som varar mer än två månader

Blått har 38 poäng på kontot och är allt mer en given serieledare i SuperSport HNL. Detta med en match mindre spelad, så har man fyra poäng mer än konkurrenterna Hajduk. Dagens motståndare har endast 15 poäng och befinner sig långt nere på 8:e plats i ligatabellen. Jag hade skrivit med stor respekt och med lite reservation inför en sån här tuff bortamatch, om allt hade varit som vanligt. Med tanke på situationen på Rujevica, så ger det oss realistiska förväntningar att Ante Cacics trupp kommer ta historisk sjuttonde bortasegern mot Rijeka.

Dinamo
Till matchen så finns det risk att kaptenen Ademi missar matchen, men även Martin Baturina. Två tunga mittfältare borta och plötsligt öppnas det upp för Bulat. Men känner vi tillräckligt bra Cacic, så lär han spela med säkra kort. Utöver det så har vi fortfarande Bosko Sutalo borta från spel, men mittbackens återkomst närmar sig allt mer. Josip Drmic hoppas jag se från start, då anfallaren värvades just från Rijeka som en stor förstärkning.

Dinamo spelarna är minst sagt motiverade. Vissa spelare lär vara på topphumör efter att blivit uttagna till landslags truppen som kommer presentera landslaget i Qatar. Det gäller Kroatiens bästa målvakt Livakovic, som spelat enastående matcher senaste tiden. Mittbacken Josip Sutalo lär också får en startplats i Qatar. Orsic med en het Petkovic som jag är nästan säker på att han kommer skriva in sig i målregistret ikväll.

Startelvan är alltid en lottning. Formation 4-2-3-1 med följande spelare:
Livakovic- Moharrami, Ljubicic, J. Sutalo, Peric- Misic, Ivanusec- Orsic, Spikic, Petkovic- Drmic 

Rijeka
Det finns alltid en ligasäsong som man helst inte vill minnas hos sitt favoritlag. Rijeka går just nu igenom den tuffa period. Det startade mörkt redan tidigt på säsongen när klubben åkte ut i Conference League kvalet mot starka Djurgården och inte nog med det. Första ligasegern kom efter elva spelade omgångar! Något ruttet i klubben, eller var det bara en missräkning av ordförande Miskovic? 

Rijeka har bytt två tränare på tre och en halv månad och i veckan kan det bli klart att man sparkar den tredje. Italienaren Cosmi lever farligt efter förlusten i Kroatiska cupen mot Bijelo Brdo (1-2). Men det är nog inte förlusten mot division två klubb som blir droppen, eftersom han lyckades kamouflera situationen för Miskovic med 3-0 segern borta mot Varazdin i senaste ligamatchen. Kontroversielle tränaren har hamnat i bråk med egna spelare. Riktade skarp kritik mot egna spelare öppet i media och när du blottar dig på det viset, så är du inne på djupt vatten. 

Rijeka har 2-0-3 form på fem senaste tävlingsmatcher. Cosmi har uttalat sig inför matchen att han ser läge att studsa tillbaka mot ett dominerande Dinamo. Frågan är om spelarna är i samma tankebanor som tränaren? 

Inför matchen
Handen på hjärtat så möter vi ett hemmalag som är i fritt fall. Dinamo hade lekstuga med Rijeka i september, när man vann med 3-1 på Maksimir stadion. Allt är bäddat för en ny trepoängare mot samma motståndare. Gyllene läge att skaffa sig ett rejält avstånd ner till andraplacerade Hajduk inför fotbolls VM. Det är allt vi Dinamo fans drömmer om.

Plats: stadion Rujevica (Rijeka)
Tid: 17:30
Tips: 1-2 (Orsic, Petkovic)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-11-13 08:15:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!