Dinamo krossar Osijek med hela 5-2
Dino Peric tvåmålsskytt mot Osijek

Krislaget Osijek lyckades inte vända formsvackan. Varje gång gästerna närmade sig, hade Dinamo en växel mer

Dinamo Zg. - NK Osijek = 5-2(1-1)
Orsic 3’ 1-0, Petkovic 53’ 2-1, Peric 66’ 3-1, Peric 82’ 4-2, självmål 90(+3) 5-2 |  Beljo 29’ 1-1, Kleinheisler 74’ 3-2.

1 Gula kort 0

Åskådarna på Maksimir fick se sju mål och en demonstration av hemmalaget i andra halvleken. Ante Cacic är återigen klokare än motståndarlaget och gör rätt byten. Det här var fjärde raka segern på hemmaplan (Istra 4-1, Ludogorets 4-2, Hajduk 4-1, Osijek 5-2) med målskillnad 17:6! Effektivitet på hemmaplan kommer vara extremt avgörande på tisdag. Operation Bodø kan starta.

Vi fick inte vänta länge till innan Orsic spräckte nollan. Vad som såg ut att vara en enkel match, visade sig vara något svårare i första 45 minuter. Att Cacic tänkte på Bodø matchen syntes tydligt före och efter ledningsmålet.

Osijek kommer allt närmare och efter stolpskottet i 20:e minuten, lyckades man kvittera i 29:e minut via anfalls bjässen Beljo! 1-1 och här tänkte man att krislaget Osijek kommer äntligen få se formkurvan svänga. Men frågan är om hemmalaget spelade i tvåans växel och skojade bort 45 minuter.

Dinamo hade sparkapital på bänken och självklart hade man råd att byta av två spelare i halvtid. Dario Spikic och Josip Drmic kommer in och det är här som Dinamo lägger i högre växel. Samtidigt försvarar NK Osijek med tio man på plan, alla spelare försvarar 20-meter från målet förutom Beljo.

Finns inte ett öre att den här matchen slutar under tre mål och rätt så visar Dinamo vägen och tar återigen ledningen. Bruno Petkovic nickar in efter ett snyggt inlägg av Moharrami i 53:e minuten. Nu är det bara en tidsfråga när "plavi" dödar matchen. Osijek spelarna har svårt att stänga ytorna och en Dino Peric kommer enkelt upp i anfallet och nickar in för 3-1 efter en assist av Petar Bockaj! Spiken i kistan?

Osijek slänger inte in handduken utan reducerar i 74:e minuten till 3-2 genom Kleinheisler efter en hörna. Men varje gång motståndarna kom närmare, så höjde Dinamo tempot. Mittbacken Dino Peric gör sitt andra mål ikväll och återigen Bockaj assistent! Det är så tydligt att anfallet var är intränat.

Matchen är avgjord och det kan man tydligt läsa på motståndarnas kroppsspråk. Uppgiven har jag aldrig sett en Bjelica som den här kvällen, han såg minst sagt bekymrad ut. Lyckas han hålla månaden ut som tränare för NK Osijek?

Men ”plavi” vill lira fotboll i 90 minuter och femte målet kommer med lite hjälp av Osijeks försvar. Spelar ingen roll, hade inte Jurcevic gjort självmålet så hade en kåt Orsic tryckt in sitt andra mål för kvällen.

Spelarbetygen från 1- till 5
Livakovic 2 - hjälplös vid insläppta målen, men faktum är att Livi släpper in två mål
Moharrami 3 - stark match av reservisten som skriver in en assist
Bockaj 3,5 - vänsterbacken som inte platsar i 4-2-3-1 formationen gör två assist
Peric 4 - man of the match? Definitivt när du som mittback springer upp i anfallet och avgör matchen
Lauritsen 2,5 - kan bättre, förlorar dueller mot Osijeks bjässe Beljo
Misic 3 - gör en bra match ikväll, ger allt för blåa tröjan då han vet att han inte kan hjälpa laget mot Bodø
Tolic 1,5 - spelar sällan och får chansen i ett taskigt läge och byts ut i halvtid
Menalo 1,5 - ett av sämre matcher för Dinamo, har tappat platsen i förstaelvan
Ivanusec 2,5 - såg pigg ikväll men det måste lossna för Luka, målen och assisten saknas
Orsic 3 - öppnar upp Osijek i tredje minuten och är på tårna under 90 minuter
Petkovic 2 - ett mål ikväll men i första halvleken påminde han om hur usel han kan vara när han är som sämst