Maksimir, 2023-02-10 17:00

Dinamo Zagreb - NK Istra 1961
1 - 0

Dinamo rusar mot ligaguldet

Segern mot Istra (1-0) innebär att Dinamo har nu +11 poäng försprång på rivalerna från Dalmatien. Ligatiteln är allt närmare Maksimir!

Dinamo Zagreb - Istra = 1-0 (1-0)
Ristovski 37' 1-0.

Förra helgen blev det inget jubel för blått när man besökte mittelaget Slaven Belupo (1-1). Endast en poäng och det vi såg var ett lag som hade grus i maskineriet. Men bilden skulle ändras i hemmamatchen mot Istra som rivstartat under 2023.

Matchinramningen öppnades med en tyst minut för legendaren Miroslav 'Ciro' Blazevic som var före detta Dinamo tränare under 80-talet, men även senare i början av 2000-talet. Blazevic var även förbundskaptenen som ledde landslaget under EM 1996 och VM 1998 där schackrutorna tog brons.

Chansfattig match fram till minut 25 när Dinamo tilldelades straffspark! Tyvärr var Josip Drmic osäker och missade att skriva in sig i målregistret. Detta måste ha varit botten för schweizaren som verkligen ser ljuset i tunneln.

Men i den 37:e matchminuten var det Martin Baturina som drog igång ännu ett farligt anfall och spelaren stod för det mesta under 1:a halvleken. Hans inlägg hittar högerbacken Ristovski som trycker in ledningsmålet. Ristovski har nu gjort två mål på två senaste hemmamatcher. Just nu har vi mycket tur med tanke på att högerbacken är effektiv.

Dinamo andades ut och gick till vila med ledningsmål, det enda som återstånd var att trycka in det avgörande målet. Fram till minut 69 slog hemmalaget två bollar in i Istras målbur, men båda målen blåstes av på grund av mycket tveksamma offside.

Vi såg ett piggare Dinamo i andra halvleken där Dario Spikic visade framfötterna. Istra skapade dock inte en enda målchans för att kvittera under hela matchen. Hemmalaget har däremot problem med effektivitet, men trots det rusar man mot ett nytt ligaguld tack vare Hajduk Split som förlorat två raka ligamatcher.

Summering
Stark seger för hemmalaget som håller nollan och spelar stabilt i försvaret. Istrien har rivstartat under 2023 med seger mot Hajduk (3-0) och Varazdin (2-1). Kvällens seger betyder att regerande mästarna är nära ännu ett ligaguld! Vi kan nästan ta på vårkänslan här när det är +11 i Zagreb. Tack Spli, Hajduk Split som bröstat sig inför säsongen och under uppehållet. Dinamo är och förblir nummer ett inte bara i Kroatien, utan Balkan!

Nästa match för Dinamo blir i Kroatiska cupen mot RNK Split om fyra dagar.