Lagbanner
Maksimir, 2024-08-16 21:00

Dinamo Zagreb - Sibenik
3 - 0

Dinamo – Sibenik 3-0: solklar seger! (höjdpunkter video)

Dinamo – Sibenik 3-0: solklar seger! (höjdpunkter video)

Blått körde över nykomlingarna HNK Sibenik och visade musklerna inför Champion League playoff. En rejäl uppvärmning inför azerbajdzjanska besöket på tisdag.

Dinamo Zagreb – Sibenik = 3-0 (2-0)
Ristovski 6’ 1-0, Spikic 19’ 2-0, Kulenovic 56’ 3-0.
 



Samtidigt som vissa kroatiska fotbollsklubbar spelar kriminellt ute i Europacuperna där man bland annat lyckas förlora mot klubbar från Azerbajdzjan men även mot mittenlag från slovakiska ligan tack vare en viss klubb som ser ut att hålla i den traditionen, så vilar UEFA-s klubbkoefficient och ryktet om kroatisk fotboll i Dinamos händer.

Klubben från Maksimir står ensamma mot allt och alla och just den här kvällen visade man varför. Blått röjde undan ett kämpigt Sibenik efter bara en halvlek. Karaktären hos spelarna minskade inte ens efter första halvleken spelad, det säger en hel del om Dinamo Zagreb och tillståndet som klubben befinner sig i nuläget.

Men det låter inte en tänka på att år efter år upprepas eländiga resultat i Europa av de som underpresterar och att vi kanske lever i en illusion? Om vi gör det, så är det enda anledningen att vara orolig inför Qarbag på tisdag!

Fredagskvällen var en av de där perfekta kvällar där samtliga spelare tog chansen och tog inget för givet. Siffrorna kunde ha snyggats till med ytterligare mål i protokollet men bortamålvakten såg till att hålla siffrorna nere.
 


Gästerna anlände till Zagreb i hopp om att plocka flera poäng efter lyckade segrar mot Osijek och Slaven Belupo, men planerna smälte efter knappa tjugo spelade minuter.

Förutom Dario Spikics snygga mål efter Ademis snabba instick, har vi ytterligare ett läckert nummer som tar priset för kvällens mål och det är Bruno Petkovics frisparkspassning till Kulenovic som dunkar in bollen i målet.

Frisparksidén hade en del likheter med Argentinas mål mot England under VM 1998 när Juan Sebastian Veron passade Javier Zanetti som fiskade bakom engelsmännens försvarsmur.
 


Nykomlingen är avstädad och det betyder att Dinamo bryter loss i serieledningen med full pott efter tre spelade ligaomgångar. Med andra ord lutar det åt en lugn höst i Super Sport HNL ligan.

Summering
Chefen prickade rätt med 3-5-2 formationen med Petkovic och Kulenovic i spetsen och fortsatte för andra matchen på raken på hemmaplan att rotera spelarna i rätt tid när matchvinnaren var självklar. Fanns inte ett bättre tillfälle än Sibenik att värma upp med bekväm seger inför stundande Champions League kval. Inför matchen kom oroande nyheten att Marko Pjaca hoppar över kvällens drabbning på grund av skada men spelaren skall vara spelklar för Qarabag. Under matchen klev Ademi av redan i slutet av första halvlek och vi håller tummarna att inga fler spelar plockar på sig överraskande skador. För övrigt så kan vi nämna att nyförvärvet Cordoba gjorde debut i Dinamo dressen och visade upp sydamerikansk magi. 

Nästa match på tisdag med matchstart klockan 21:00 mot FC Qarabag.
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2024-08-16 23:04:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!