Lagbanner
Stadion Radnik, 2023-04-01 17:00

Gorica - Dinamo Zagreb
1 - 1

Dinamo slarvade bort segern
Ljubicic gav Dinamo ledningen

Dinamo slarvade bort segern

Klivet mot nytt ligaguld ser ut att väntas in på maj månad. Frågan är om det blir tillsammans med tränaren Ante Cacic?!

HNK Gorica - Dinamo Zagreb = 1-1 (0-0)
Mitrovic 86’ 1-1 ; Ljubicic 61’ 0-1.

Regerande mästarna lyckades inte plocka tre poäng mot ligans sämsta! Det var en ny tid utan Ademi och det blev tuffare än väntat, men inget nytt med tanke på att detta var andra raka krysset mot Gorica den här säsongen och det säger en del om Dinamos form…

Detta var tredje raka bortamatchen där Dinamo är utan seger. Totalt har ’plavi’ spelat fem bortamatcher under 2023 och vi kan bara minnas en seger! 

Ante Cacic kommenterade matchen enligt följande: 

”Resultatet är realistiskt, vi ville göra mål, vi ville vinna matchen genom dominans, men vi lyckades inte. Gorica förtjänade poängen, de försvarade sig bra, vi hade svårt att skapa chanser. Vi tog ledningen, tyvärr kunde vi inte hålla ledningen kvar, vi släppte in ett vackert mål. I slutändan måste jag vara nöjd med poängen.”

Om vi nu ska vara nöjda med poängen mot ligans jumboklubb, måste vi reagera här och nu, och be för att styrelsen ska påbörja leta efter Cacics ersättare redan idag! 

Nu har det gått för långt, bara för att Cacic tog klubben till Champions League gruppspel, ger honom inte rätten att leka med klubbens reputation och framtid. 

Redan är det för sent, syftar på Orsics försäljning till Southampton i januari. Hade han stått på sig och pratat med spelaren, så hade #99 fortfarande spelat för den blåa tröjan.


 




Matchen i korta drag
Vi nämnde Josip Drmic i inför rapporten och efter dagens match, står han fortfarande i skuld till alla oss Dinamo fans. Drmic hade en del att säga idag, mest under första halvleken. Tyvärr var det stolpe ut för schweiziska anfallaren som brände tre målchanser.

Dinamos spel i sin helhet under hela matchen var under all kritik. Inga konkreta inspelade varianter och mycket hängde på den individuella skickligheten. Ofta kritiserade Drmic skrev sig istället in i assist protokollet när Ljubicic gav Dinamo ledningen efter en timmes spel.

Hemmalaget gav aldrig upp, Gorica vill stanna kvar i HNL, och kvitteringen mot Dinamo kommer troligtvis inte räcka till för nytt kontrakt, utan bara sakta ner Dinamos marschering mot ny ligatitel. Som tur hade vi Livakovic idag fortfarande varm efter landslagsmatchen mot Turkiet. Efter att Gorica kvitterade var det Livi som räddade blått från en pinsam förlust. 

Summering 
Tittade precis förbi på livescore och insåg att Hajduk leder på bortaplan. Nu har vi officiellt 7 poäng ner till Hajduk och nio ligamatcher kvar att spela. Nästkommande match är i cupen men den är också på bortaplan, just mot HNK Sibenik där Dinamo förlorade för två veckor sedan. Sedan följer ny bortamatch, den här gången mot Lokomotiva i ligaspelet. Som sagt Dinamo står inför en avgörande vecka. 

Spelarbetygen från 1- till 5.
5- legendarisk 
4- världsklass 
3- proffesionellt 
2- medel 
1- amatör 

Livakovic 4 - en av de stabilaste idag, en av dom där spelarna som också är på väg bort från klubben. Jag kan inte se Livi stanna kvar i klubben ännu en säsong.
Ristovski 2 - syntes att han spelade 180 minuter för Nordmakedonien i kvalet
Ljubicic 4 - en av ljuspunkterna idag, gör mål och såg pigg ut i stort sett hela matchen 
Sutalo 3 - stabil idag, liksom Livakovic så väntar även han att RB Leipzig eller Roma lyfter luren
T.Catherine 3 - kämpar igenom hela matchen, stabil trea idag
Bulat 2 - det är svårt att fylla Ademis skor
Misic 3 - ville mycket idag, men han var ensam centralt i mitten
Ivanusec 2 - otroligt ojämn formkurva, han är tillbaka till den osynlige och slarviga Luka vi såg i början av säsongen 
Spikic 1 - gick inte överhuvudtaget idag, byttes ut för sent
Drmic 3 - får en svag trea p.g.a. assisten, men återigen vi behöver hans mål! 
Bockaj 1 - byttes in i 71:a minut, lyckades inte med sin magiska vänsterfot det han brukade göra tidigare under säsongen 
Moharrami 2 - också inbytt i 71:a minut, ville hjälpa klubben, men han kvävs av Cacic
Menalo, Majic / - spelade för lite för att betygsättas 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-04-01 22:18:44
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!