Lagbanner
[UPPDATERAT 1/3] Dinamo ställs mot Tottenham

[UPPDATERAT 1/3] Dinamo ställs mot Tottenham

Idag blev det klart, Kroatiens mesta mästare ställs mot Mourinhos Tottenham. Här är de första intrycken efter lottningen.

Uppdaterat 1/3 kl. 21:05
Nu är det officiellt. UEFA har i dag meddelat att första matchen spelas i London, alltså inte i Zagreb som det spekulerats om efter lottningen. UEFA har också meddelat att det är på Maksimirstadion returmatchen spelas på.

11 mars kl. 21:00: FC Tottenham - GNK Dinamo Zagreb (Tottenham Hotspur Stadium - London)
18 mars kl. 21:00: GNK Dinamo Zagreb - FC Tottenham (Stadion Maksimir - Zagreb)


Dinamo Zagreb ställs mot engelska Tottenham, det bestämdes idag under eftermiddagen i Nyon. I detta slutskede av turneringen befann sig inte någon som seedat eller oseedat lag, alla kunde möta alla.

Första matchen spelas i Kroatien (oklart om det blir i Zagreb?) den 11 mars och returen en vecka därefter.

Dinamo tog sig vidare till åttondelsfinal genom att besegra FC Krasnodar medan Tottenham kunde vinna mot Wolfsberger, samma lag som Dinamo hade i gruppspelet.

Alla lottningar finner ni här.

Vi ser fram emot matchen, vi har fått en attraktiv motståndare men vi vet fortfarande inte hur det ser ut med första matchen på grund av omständigheterna i England. Vi vet vad de går för och vi känner dom, dom är på tv och vi har tittat på dom vilket gör att vi kommer vara väl förberedda inför matcherna. Jag kommer inte säga vilka jag ville att vi skulle ställas inför och nu är det Tottenham. Vi behöver därmed fokusera på Tottenham och enbart dom. Nu väntar ligan och därefter får vi ta Tottenham. - Tränare, Zoran Mamic.

Mourinho är topp tre tränare i världen, och det är ett privilegium. Däremot, det är varken han eller jag som kommer att spela matcherna, jag är säker på att vi kommer vara bra i matcherna mot engelsmännen. Jag kommer inte kommentera Mourinho något mer, han är för stor tränare för att säga något negativt alls, om just honom. Det är inte lätt att forma en hel klubb och alla spelare, men som sagt, det vi pratar om är en otroligt stor och duktig tränare. - Tränare, Zoran Mamic.

JURE (KROATIEN/DINAMO-RED)redaktionendinamo@hotmail.com2021-03-01 21:06:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!