Lagbanner
Dinamo ställs mot Villarreal

Dinamo ställs mot Villarreal

Idag i Nyon blev det klart att Dinamo ställs mot Villarreal. Två tuffa matcher väntar och redan nu vet vi vilka som väntar i en eventuell semifinal.

Villarreal CF, det är laget som väntar. Man ska absolut inte underskatta spanjorerna, snarare tvärtom. Det är ett bra lag där Unai Emery är dirigenten till fint spel och väldigt bra kollektiv. Det är något med Emery och Europa League, turneringen och tränaren brukar gilla varandra.

Första matchen spelas den 8 april och returmötet sker den 15 samma månad.

Vid ett eventuellt avancemang väntar segraren i mötet mellan Arsenal och Slavia Prag. Dinamo spelar på hemmaplan både i kvarten och vid en eventuell semi.

Det är inte första gången Dinamo och Villarreal ställs mot varandra. 2010 blev lagen placerade i samma Europa League-grupp där Dinamo vann det första mötet (på hemmaplan) med 2–0 och i Spanien vann Villarreal med 3–0.

Villarreals resa fram till kvartfinal
Det blev en gruppseger där man lämnade Maccavbi Tel-Aviv, Sivasspor och Qarabag bakom sig. Därefter vinst i bägge matcherna mot Red Bull Salzburg i 32-delsfinal och i 16-delsfinal väntade Dynamo Kiev men det sopade Villarreal undan ganska konfortabelt med totalt 4-0. 
 

JURE (KROATIEN/DINAMO-RED)redaktionendinamo@hotmail.com2021-03-19 20:42:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!