Lagbanner
Maksimir, 2023-03-05 17:30

Dinamo Zagreb - Osijek

Dinamo storfavorit

Dinamo storfavorit

Efter 23:e spelade omgångar har Dinamo 11 poäng mer än andraplacerade Hajduk. På söndag ställs man mot tredjeplacerade Osijek som har hela 20 poäng upp till regerande mästarna

Detta är Dinamos andra match den här veckan efter tunga segern i cupen som spelades i onsdags. Lokomotiva Zagreb utmanade bra, men blått lyckades knäcka "lillebror" under förlängningen med 3-1. 

Segern i cupen innebär att man nu är redo för semifinal. Det var den femte raka segern och totalt sjätte segern detta året i samtliga tävlingar. 

Dinamo och Osijek möts för tredje gången den här säsongen och hittills har det slutat med 5:2 seger för Dinamo på Maksimir och en seger för Osijek med 1:0 på stadion Gradski Vrt. En match som under alla omständigheter aldrig skulle blåsits igång p.g.a. den täta dimman som präglade matchen.

 



Intressant är att det var Dinamos enda ligaförlust den här säsongen. Att prata fakta är alltid roligt och nästa faktum säger oss att man möter ett Osijek för tredje gången på raken med ny tränare under en och samma säsong! 

Samtliga spelarna är friska, vilket betyder att Ante Cacic har stor lyx inför derbyt. Kul om Bosko Sutalo hade fått några minuter mot sin gamla klubb. Bosko är tillbaka efter knäskadan från förra året. 

Laguppställningen:
Livakovic MV - Ristovski HB, Ljubicic VB, J.Sutalo MB, Peric MB - Misic CM, Ademi CM - Ivanusec OVM, Spikic OHM, Baturina OM - Petkovic FW

Osijek
Alla dagar i veckan är detta en högintressant match från kroatiska fotbollsligan, men vi ska inte lura oss själva. NK Osijek är i dagsläget ett lätt byte. I veckan blev det spikat att man sparkat tränare och söker nu lyckan med Borimir Perkovic. 

Utslagna i kroatiska cupen i veckan, en serie med negativa resultat skall försöka lyftas av en okänd tränarprofil. Många klubbar använder sig ut av den här sorten av chockterapi (precis vad Dinamo gjorde förra säsongen, och vann ligan med Ante Cacic). 

Men jag har nämnt det flera gånger den här säsongen, att Osijek saknar vinnare mentalitet. Man måste våga utmana och göra oväntade drag, något som är fortfarande främande för den här "lilla" klubben. 

Osijeks form på fem senaste: F-O-F-F-F

Förväntad matchbild
Knappt tre dagar har Osijeks nya tränare fått på sig att förbereda spelarna inför matchen. Jag kan verkligen inte se gästerna rycka upp sig mot det blåa lejonet. Med flera spelare i form: Ivanusec som nätade två gånger mot Varazdin och Hajduk. Baturina som är 19-år men kommer snart bli inkallad till landslagets samling. Petkovic är tillbaka efter skadan och är helt återställd. Spikic växer för varje match... nej inte den här söndagen moji slavonci.

Plats: stadion Maksimir (Zagreb)
Tid: 17:30
Datum: 5 mars
Tips: 3-0 (Spikic, Ivanusec, Peric)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-03-04 00:39:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!