Lagbanner
Maksimir, 2024-04-17 17:00

Dinamo Zagreb - Varazdin
2 - 1

Dinamo – Varazdin 2-1: allt gick som planerat!

Dinamo – Varazdin 2-1: allt gick som planerat!

Framskjutna matchen mellan Dinamo och Varazdin spelades idag på en regnig gräsmatta i Zagreb. Trots det svåra underlaget dominerade blått under hela matchen och är nu mer än redo för en slutspurt mot Rijeka.

Dinamo Zagreb – NK Varazdin = 2-1 (1-0)
Baturina 26’ 1-0, Vidovic 53’ 2-0; Drozdek 72’ 2-1.

Sedan lång tid tillbaka anade man att nya vindar av självförtroende rusade igenom Maksimirs omklädningsrum. Oron är ett blått minne inför ligamatcher och det känns som att vi har återställt den mentala biten, vilket är något som prydde laget under de tidigare säsongerna.

Dinamo har alltid haft den där extra växeln att lägga i jämfört med övriga klubbar i ligan och allt talar för att det fram marscherande blåa tåget kommer slåss om ligatiteln in i det sista.
 



Dagens match bekräftade bara att Rijeka inte kan mätas mot Dinamos trupp bredd. En faktor som jag tror kommer spela stor roll framöver och speciellt när man inser att konkurrenterna fortfarande inte haft en formsvacka under våren, samtidigt som deras styrka hänger mycket på fåtal spelare som Pjaca, Pasalic eller Jankovic. Men idag är det inte tid för Rijeka, det tar vi när det blir dags!

Jakirovic testade 3-5-2 formationen för andra matchen på raken och ännu en gång blev han en stor vinnare. Spelet har blivit rakare med Spikic och Vidovic på kanterna där den sistnämnde plötsligt börjat överprestera med två mål på de två senaste hemmamatcherna och i den här matchen mot Varazdin avslutade han likt Arjen Robben i gamla dagar. Nu öppnas diskussioner om man ska verkligen köpa loss Bayern lånet men vi bör kanske sätta ner bollen på marken och låta säsongen avslutas först.
 


Vidovic är bra men Baturina är ännu bättre! Dinamos nummer tio har varit en poängspelare i tre raka matcher och äntligen börjar han förtjäna tröjnumret. Sedan Luka Modric och Mateo Kovacics tid i klubben så har vi inte vittnat om en lika bra innermittfältare.

För varje omgång är Dinamos dominans större och idag stoppades en femsiffrig eller ännu större seger på grund av bortamålvakten Zelenika men också offensivens ineffektivitet. Matchen kunde ha låsts redan under första halvleken men endast Baturina var pricksäker.

Matchens höjdpunkter kan ni se i Youtube länken nedan.
Dinamo-Varazdin

Tidigt i andra halvleken kunde Dinamo skriva in tre nya poäng efter Vidovics snygga 2-0 mål. Två identiska mål av Dinamo spelarna idag och svårt att välja vilket var snyggare. Firandet skulle dock reserveras efter en försvarsmiss av den mest erfarne Kevin Theophile-Catherine då bortalaget lyckades reducera efter sitt första skott mot mål.

Då Varazdin redan var en man mindre på plan hade bortalaget absolut inget att sätta emot Dinamo. Blått hade flera läge att döda matchen och den vassaste målchansen brände Bruno Petkovic när han försökte chippa över målvakten efter ett inlägg av Kulenovic. Det tredje inbördes mötet i ligan mellan Dinamo och Varazdin avslutades med 2-1 seger för blått. De övriga två slutade med 1-0 seger för Dinamo och oavgjort i Varazdin (1-1).

Summering
Lägger ingen större summering då man lyckades inte följa dagens match, men kan läggas till att Dinamo äntligen har spelat lika många matcher som Rijeka och all dilemma är borta nu då man är  endast två poäng bakom serieledarna. Spelet behöver inte hyllas mer än att man skrev in tre planerade poäng. Tittar vi längre fram så kommer blått att spela tre raka bortamatcher, först ut mot Lokomotiva Zagreb på söndag från klockan 17.00.

 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2024-04-17 21:42:10
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!