Lagbanner
Stadion Radnik, 2022-09-10 21:05

Gorica - Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb ställer om till ligafotbollen
Dinamo går för ännu en seger i SuperSport HNL

Dinamo Zagreb ställer om till ligafotbollen

Bortamatch i 9:e ligaomgång mot HNK Gorica som underpresterat

Tisdagen den 6:e september var den vackraste kvällen på länge. Absolut alla skrev om sport och alla var glada och positiva. Härlig kväll som vi kommer minnas länge, Dinamo du är bäst! Och ja, Modric spelade sin 100:e match med Real i Champions League om någon kanske missat detta.

Med all respekt för Chelsea, så måste Dinamo blicka framåt mot en ligamatch mot HNK Gorica. Kroatiska fotbollsligan är primära uppgiften för plavi. Det är tack vare inhemska mästerskapet som Dinamo spelar Champions League och vi har en konkurrent som är blodtörstig. Än så länge leder Dinamo i serien överlägset, men den tesen kan vända till antites väldigt snabbt.

Ante Cacic efter Chelsea matchen:
”Vi visste att det skulle öppna sig om vi koncentrerade oss. Jag sa att Chelsea är annorlunda vid inledningen av säsongen, men tro mig, jag är redan i tankarna om Gorica. Vi har en tuff match och vi måste ta oss igenom den. Jag gratulerar spelarna som accepterade allt jag bad dem om och belönades för det."

”Det nationella mästerskapet är heligt för oss, utan det kan vi inte behålla stämningen och leta efter Champions League. Vi har en seriös rival i den nationella ligan, Hajduk. Vi måste glömma den här matchen redan nu och börja förbereda oss för Gorica från och med imorgon.''


Kall som en iskub. Bara att buga för gentleman Ante Cacic. Och nu till laguppställningen. Vilka kommer få chansen mot HNK Gorica går kanske att gissas fram. En fembackslinje lär vi inte se på lördag. På skadefronten har vi Luka Menalo och Dilaver som är osäkra på grund av känningar. Bosko Sutalo kommer vara borta säsongen ut. 

Jag tippar att Cacic återgår tillbaka till 4-2-3-1 formation. Livakovic ser jag gärna i målburen. Bockaj borde få chansen på vänsterbacksplatsen och ingen vila för högerbacken Moharrami kanske? Mittbackar Lauritsen och Josip Sutalo? Det är alltid svårt att gissa mittbacksparet då det finns fem val. 

På centralmittfältet lär vi se en Josip Misic tillsammans med unge Baturina, som bör få chansen före kaptenen Ademi. Lite längre upp i offensiven kommer vi se Spikic och Antonio Marin, alternativt Orsic. Jag ser helst Orsic få ordentligt med vila inför Milan matchen. Sedan gissar jag på Ivanusec från start och Drmic som stänger startelvan. Hur som helst, en svår gissning på grund av matcher som spelas var tredje- fjärde dag. 

Formation 4-2-3-1
Livakovic - Moharrami, Bockaj, Lauritsen, Sutalo - Misic, Baturina - Orsic, Spikic, Ivanusec- Drmic

HNK Gorica
Grannarna från förorten i Zagreb har inledningsvis gått trögt i ligan. Gorica ligger nästsist i ligatabellen med 5 poäng efter 7 spelade matcher, en match mindre spelad än Dinamo. Med tre raka förluster mot klubbarna Varazdin (1-2), Istra (0-2) och Slaven Belupo (1-2). 

Det här är tredje raka säsongen som klubben spelar i förstatliga och det blir intressant att se om hemmalaget lyckas hitta ljuset i tunneln. Ligan är jämn och den här säsongen har räknade ”bottenlag” Istra och Slaven Belupo, samt en uppstickare Varazdin bestämt sig för att göra ligan en aning spännande. 

Intressanta profiler i Gorica hittar vi med fyra före detta Dinamo spelare. En av dessa är mittbacken Simunovic med ett förflutet i Glasgow Celtic! Vi hittar även anfallaren Deni Juric som spelade i Dinamo förra säsongen. Mest intressanta är kanske nyförvärvet från FC Barcelona högerback Wague. Listan är lång, men hittills har spelet hos de namnkunniga spelarna inte klickat till och det är något som talar för Dinamos fördel.

Summering
Trots att Gorica haft kräftgång i ligan, är den här motståndare absolut att se upp för. Dinamo får inte tillåta att Goricas form vänder just mot Dinamo och det tror jag inte kommer hända. Plavi har vinden i ryggen och självförtroende är fastsvetsad efter Chelsea matchen. Det blir en del rotationer, men tre poäng räknar vi med.

Plats: Gradski stadion (Velika Gorica)
Tid: 21:05
Datum: lördag 10:e september 
Tips: 1-3 (Spikic, Drmic, Bockaj)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-09-10 12:27:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!