2 - 7

Fantastisk seger kröntes med sju mål

Historisk bortaseger mot HNK Rijeka för Dinamo slutade med hela nio mål!

HNK Rijeka - Dinamo Zagreb = 2-7 (0-4)
Lunetta 47’ 1-4, Vrancic 90’(+1) 2-7 |  Misic 2’ 0-1, Orsic 13’ 0-2, Spikic 27’ 0-3, Orsic 44’ 0-4, J. Sutalo 55’ 1-5, Emreli 72’ 1-6, 85’ 1-7.

Helgens sista match i HNL ligan avslutades med hela nio mål. Ett av ligans på pappret starkaste klubbar och ekonomiskt stabilaste,  blev deklasserade på egen hemmaplan.

Om Dinamo vann för enkelt, det kan jag skriva lätt på. Delvis är det Rijekas förtjänst och den stämningen mellan spelarna och tränaren Cosmi. Delvis är det för att man mötte ett Dinamo i särklass.

Vad finns det mer att tilläggas i en match som där Dinamo gör sju mål? Matchen avgörs efter 45 spelade minuter tack vare vår egen Mislav Orsic som trycker in två mål i första halvlek. Hans första mål i 13:e minuten är värt att nämna, då anfallaren trycker in bollen i målet med hans patenterade långskott från 20-meter!

Dario Spikic gör också ett mål och en assist och vi får inte glömma höstens bästa spelare i klubben som lätt är Josip Misic. Mittfältaren gör mål redan i matchens unga minuter och är inblandad i det tredje målet också.

Regerande mästarna blev barmhärtiga till slut och slutade pumpa in målen efter att Emreli tryckte in det sjunde. Inför matchen tippade jag att Petkovic skulle skriva in sig i målregistret, men trots att Dinamo gör sju mål, så hamnade inte Brunos namn på listan.

Summering
Nu njuter vi av denna fantastiska segern där Dinamo gör en klockren match i första halvleken. Total dominans som kunde avslutas med tio mål, men lite respekt får man visa mot motståndarna. Dinamo leder ligan med sex pinnar före Hajduk och en match mindre spelad. Ge oss ligatiteln, tack!

Ivanusec 4- gör en bra match ikväll, dock inga poäng i registret den här gången
Orsic 5- gör två mål i första halvleken, synd att han inte avrundar med hattrick
Spikic 5- Dario gör ett mål och en assist i första halvleken och byts ut i halvtid för Menalo, vem vet hur det hade slutat om han hade fått spela hela matchen
Petkovic 4- otroligt att Bruno inte avrundar med ett mål ikväll
Drmic 5- inga mål av före detta Rijeka anfallaren, men två assist blev det
Menalo 4- kul för Luka att han fick en halvlek och fick med sig en assist
Bulat 4- Marko smälte in i det vackra mönstret
Baturina 4- behöver bara tio minuter på planen för att göra assist
Emreli 5- två mål efter inhoppet i 60:e minuten, starkt jobbat men frågan är om det räcker för att stanna kvar i Dinamo?