Lagbanner
2022-10-05 18:45

Red Bull Salzburg - Dinamo Zagreb
1 - 0

För mycket respekt för Leipzigs avfall
Petko vi måste rycka upp oss i returen

För mycket respekt för Leipzigs avfall

Dinamo räckte in till i Champions League. Förlusten på bortaplan mot Salzburg innebär kniven mot strupen om en vecka på stadion Maksimir.

RB Salzburg - Dinamo Zagreb = 1-0 (0-0)
Okafor 71’ 1-0.

Första halvlek 
Vi såg ingen anstormning av Red Bull Salzburg. Dinamo lyckades neutralisera varje offensiv aktion från österrikarna under 1:a halvleken. Men lite mer krävdes av dom blåa, för att få med sig ett konkret resultat in till halvtidsvila. 

Orsic var som ett spöke under hela första halvleken. Med andra ord, läste Salzburgs försvar den enkla taktiken som Ante Cacic presenterade. Kontringsmöjligheter var sparsamma. Kanske är det jag och alla Dinamo fans som hade för stora förhoppningar? 

Hemmalaget var det bollförande laget men några vassa målchanser lyckades man inte skapa. Vi går mållöst in till halvtidsvilan. 

Andra halvlek
Red Bull Salzburg startade mer bestämt i 2:a halvleken och Dinamo blev ännu mer tillbakapressade. Blåa hade svårt att komma ut från eget straffområde, men pressen varade fram till 60:e minuten, ta mig inte för orden, pressen varade kanske någon minut till. 

När Dinamo väl lyckades stoppa Sesko och Okafor, hoppades man på att Theophile-Catherine inte gör något galet. Men istället hamnade Moharrami på efterkälken. Sadegh orsakar en solklar, en helt onödig straffspark i 68:e minuten. Okafor får äntligen dansa framför hemmapubliken som kunde andas ut. Vilken servering till tre poäng. 

Det krävdes ett underläge att Dinamo skulle vakna till liv i offensiva uppbyggnaden. Kanske skulle Ante Cacic reagerat tidigare. Kanske skulle Bockaj byts in tidigare tillsammans med Drmic? 

Den sistnämnda bränner ett friläge med tio minuter kvar att spela. Drmic lyckas komma loss från motståndarnas försvar och en klumpig Solet som liknade Taribo West i bästa dagar. Hemmalagets målvakt Kohn räddar friläget, men passa er så han inte förvirrar er med tyske legendaren Kahn. Salzburg spelarna kamouflerar skepnaden och byter taktiken till ultra defensivt. 

På tilläggstid kvitterar Josip Drmic! Kameramannen följer schweiziska anfallaren som firar målet med Dinamo-fansen, men plötsligt ser jag en linjedomare vifta helvilt med flaggan. Det är solklar offside. Hemmapubliken jublade för domarbeslutet som om Salzburg utökade ledningen. Mycket stod på spel ikväll på Red Bull arenan. Man kan bara konstatera att det saknades lite mer stake för att lyckas.

Summering
För mycket respekt för RB Leipzigs avfall. Om ett oavgjort resultat hade varit rättvist, det får ni andra svara på. Men när Dinamo bestämde sig för ett rakare spel, då låg kvitteringen i luften. Kanske är det den vägen vi ska gå i returen som spelas redan nästa vecka. 

Så vad händer nu? Dinamo har utnyttjat spelregeln i kroatiska fotbollsligan, där man har rätt att ställa in en ligamatch pga. Uefa tävlingar. Vi har hela sju dagar på oss att förbereda för säsongens viktigaste match. 

Spelarbetygen 
5- Legendarisk 
4- världsklass 
3- proffesionellt 
2- medel 
1- amatör 

Livakovic 3- Livi får en stark trea. Har sett stabil igenom hela matchen och räddar även ett friläge i 2:a halvleken 
Moharrami 1- otroligt vilken högstanivå killen har, som den matchen mot Chelsea. Men ikväll såg vi en Moharrami i sämsta utgåva
Ljubicic 3- kämpar för laget hela matchen, har mer och mer växt in på vänsterbacksplatsen 
Sutalo 2- vinner många dueller, men även han hamnar på efterkälken med konstiga beslut
Peric 2- får en stabil tvåa, precis som Sutalo så vinner han många nickdueller 
Catherine-Theophile 2- gjorde allt vad han kunde, inga tabbar ikväll från fransmannen 
Ademi 2- kaptenen löper mycket, försöker hjälpa offensiven men vinner bara ett gult kort på slutet
Misic 3- helt ok ikväll, lugn och harmonisk med bollen, det märks att hans formkurva är på topp
Ivanusec 1- synd att den här spelaren inte ser upp till Misic, jag är besviken på Ivanusec som ses som ett av Dinamos viktigaste spelare
Orsic 1- tyvärr får Mislav en stark etta, taskigt men han är osynlig ikväll och får inte till ett enda skott mot mål
Petkovic 3- krigar mot Salzburgs försvar och vinner 99% av nickdueller, men förgäves 
Drmic 3- ger färg till Dinamos ansikte efter underläge
Bockaj 2- spelar endast en kvart, men varje anfall bygger man igenom Bockajs flank 
Baturina 2- samma som Bockaj, byts in i 80:e minut och visar framfötterna 
Spikic /- spelade för lite för att betygsättas

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-10-05 22:16:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!