2021-04-08 21:00

Dinamo Zagreb - Villarreal
0 - 1

Fördel Villarreal inför returen

Villarreal besegrade Dinamo (0-1) efter en straff som blev matchens enda mål. Allt avgörs nästa vecka på El Madrigal och Dinamo visade ikväll att man kan mäta sig mot spanjorerna.

Dinamo kunde inte besegra spanjorerna i Zagreb. Villarreal lyckades näta efter att Theophile-Catherine tog bollen med handen i straffområdet i den 43:e minuten. En minut senare kunde Moreno sätta dit matchen enda mål. Dock är det långt kvar till den slutgiltiga signalen. Dinamo visade att man kunde och tryckte dit spanjorerna men laget hade också problem under vissa delar av matchen.

Under första halvlek så hade lagen sina minuter, eller perioder. Villarreal hotade och Dinamo svarade. Man såg att Villarreal är ett mer rutinerat lag, de kunde ta hand om den lilla rullande vita pricken (läs: bollen) på plan på ett mycket bättre sätt. Det krävdes en halvchans från Dinamos sida för att man själva kunde inse att Villarreal inte alls är någon omöjlig uppgift. Laget hade även lyckats näta en gång men Atiemwen var i bestraffningsbar offside vid det momentet då passningen gick från medspelaren.

Gästerna spelade relativt långsamt, de såg till att bibehålla bollen så mycket som möjligt. När det dock skedde farliga situationer framför Livakovic då skedde det mestadels utifrån flera snabba och korta passningar som rörde sig framåt. Spetsen saknades ikväll, Atiemwen har inte kapacitet och han är inte den spelare som Petkovic är längst fram. Den förstnämnda rör sig väldigt mycket mot sidan, bakåt, vilket gör att man alltid är en offensiv spelare mindre i boxen.

När man trodde att lagen skulle gå till pausvila med rättvisa 0–0 så fick Villarreal en straff, ännu en gång var det Theophile-Catherine som var inblandad i en farlig defensiv situation. Moreno satte kyligt bollen mellan stolparna och Villarreal fick med sig ett positivt resultat inför andra halvlek.

I andra halvlek så blev Dinamo mycket mer individuellt inställt i dess form att man försökte skapa lägen och utrymme till andra medspelare genom att försöka dribbla, eller hoppa över spelet genom långbollar från kant till kant. Det ville sig inte riktigt, även om Petkovic och andra ”futsalspelare” kom in som är otroligt duktiga på små och trånga ytor. Villarreal å andra sidan var nöjda med 0–1 och var inte alls intresserade att hota något värst. Bollen gick otroligt långsamt och under vissa delar under andra halvlek kunde man i princip ta upp mobilen för att titta vad som fanns i nyhetsflödet på sociala medier. Det var absolut inte så att Villarreal inte hade chanser och bjudningar till fler mål, eller att Dinamo inte kunde sätta dit kvitteringsmålet. Det var överlagt vagt och dåliga avslut där varken någon spelare kunde skryta över efter matchen.

Dinamo gjorde från minut 75 fram till slutsignalen en väldigt dålig period. Långbollar, tappade bollar och Dinamo bjöd gästerna på ett par chanser att utöka ledningen inför returen i Spanien. Gästerna ska dock heller inte skryta över sina avslut under denna period och Dinamo kunde buga och bocka att gästerna inte tog vara på sina chanser som erbjöds.

Dinamo ska utgå ifrån sin första halvlek, de har insett att Villarreal inte är något exceptionell nöt att knäcka. Nya tag nästa torsdag, med en förhoppningsvis frisk och stark Bruno Petkovic längst fram.