Osijek - Dinamo Zagreb
1 - 0

Första ligaförlusten

Dinamo förlorade matchen som präglades av dimma

Första ligaförlust är ett faktum. Osijek vann hemma med ett sent chockmål av Mierez där hela matchen präglades av dimma! Samtidigt var det här sista matchen för Osijek på gamla stadion Gradski Vrt, innan man flyttar till nybyggda arenan Pampas.

Kanske hade en poäng kammats hem om Cacic inte sparade Sutalo, Ljubicic, Moharrami, Peric, Ademi, Petkovic och Orsic. Men allt tydde på att man satsar alla kort på Stamford Bridge. Trots en hel del rotationer stod Dinamo bra upp.

Osijek - Dinamo = 1-0 (0-0)
Mierez 85’ 1-0.

Hur ska man sätta ihop några meningar för en match som spelades under svåra förhållanden? Matcher som präglas av dimma, regn och vad det nu kan vara, brukar i vanlig ordning ställas in. Som TV åskådare såg man inte så mycket av aktionerna som hände på planen.

Första halvleken var chansfattig, men Osijek hade initiativet. I de sista ögonblicken av första halvlek hade Osijek två stora chanser. Beljo sköt från kanten av straffområdet och träffade stolpen och därefter studsade bollen till Grzan, vars skott från fem meter briljant räddades av Livakovic.

I den andra delen blev dimman allt tätare, vilket försvårade sikten. Osijek hade en bra period mellan 60-70 minut där man pressade Dinamo tillbaka, men fortfarande stod det 0-0 och det kändes som ett rättvist resultat.

Till slut kommer målet i 85:e minuten samtidigt som jag förbereder texten för 14:e raka förlustfria ligamatchen! Orden fick man äta upp efter en långboll på argentinaren Mierez, som lyckas ta ner bollen och rycka ifrån Theophile-Catherine. Bollen är i mål och en förbannad Livakovic bankar händerna i gräsmattan! Det var i den här stunden som spelarna i blått började lira fotboll.

Direkt blev det farligt framför Osijek portarna. Petkovic sköt, men landslagsmålvakten Ivusic gjorde en fantastisk räddning. Två minuter senare hade Dinamo en ännu bättre chans, men inbytte Emreli sköt över ribban, trots att han hade Petkovic och Ivanusec helt fria på andra stolpen! Domaren lägger till fem minuter, fem plågade minuter, som Osijek spelarna utnyttjar för maskning.

Summering
Det var en blygsam fotbollsprestation från två topplag i ligan. Väldigt få chanser och ett mål i en match som inte förtjänade en segrare. Osijek var mer konkreta i offensiven, men återigen sparade Dinamo krafterna för Champions League. Trots förlusten, är Osijek åtta poäng bakom Dinamo i ligatabellen. Vi glömmer förlusten och börjar förbereda för kommande match mot Chelsea.

Spelarbetygen
5- legendarisk
4- världsklass
3- proffesionellt
2- medel
1- amatör

Livakovic 3- släpper in ett mål och frågan är om Livi ens såg sekvensen framför sig pga. spelförhållanden
Ristovski 2- stabil första halvlek, men hade problem med Osijeks vänsteryttern i 2:a halvlek
Stefulj 1- får endast en halvlek, byts ut pga. taktikbyte
T. Catherine 1- grattis på födelsedagen gamling
Lauritsen 2- dansken saknar matchtempo i benen och det resulterade med ett byte i 57:e minuten
Misic 3- kontrollerar mitten trots dom usla förhållanden, Misic är definitivt Dinamos bästa spelare under oktober månaden
Baturina 2- unge Martin startade matchen, gör ett starkt intryck men trots detta byts ut i halvtid pga. taktikbyte
Ivanusec 2- fortfarande inte tillräckligt från mittfältaren, när tänkte du starta motorn?
Spikic 2- svag insats av Dario, såg ut ikväll som en seg traktor
Drmic 1- inget mål av schweiziska anfallaren den här gången heller
Ademi 2- startade på bänken och byttes in i 2:a halvleken men utan att lämna spår efter sig
Petkovic 3- byts in i halvtid och sätter skräck i försvarare, var nära på slutet att kvittera, det får gärna komma på onsdag nästa vecka mot Chelsea