Lagbanner
Stadion Poljud, 2024-03-30 19:30

Hajduk Split - Dinamo Zagreb
0 - 1

Hajduk – Dinamo 0-1: rutinerad seger när Perisic debuterade för Hajduk!
Kulenovic sätter Petkovics retur!

Hajduk – Dinamo 0-1: rutinerad seger när Perisic debuterade för Hajduk!

Dinamo vinner i semifinalen i kroatiska cupen mot en sönderslagen armé och kommer därmed göra Rijeka sällskap i finalen. Detta var andra derbyt på bara fyra dagar och andra raka 1-0 seger på bortaplan mot Hajduk!

Hajduk – Dinamo = 0-1 (0-1)
Kulenovic 13’ 0-1.

Starkt arbetat av krigarna i blått som gör ännu en stark insats och jag vågar säga en mycket bättre insats än den i lördags. Anledningen kan vara att hemmalaget var skadeskjutet utan Livaja, Uremovic och Zaper, men hemmalaget skulle tvingas byta ut ”förstemålvakten” Kalinic som är Dinamo spelarnas favorit. Hittills har Hajduk målvakten släppt in 46 mål i derbymatcherna mot blått, inkluderat kvällens cupmatch. Länk till höjdpunkterna ser ni längre ner.
 



Hemmalaget räckte inte till idag trots Ivan Perisics återkomst. Kroatiske landslagsmannen var borta på grund av korsbandsskada sedan september månad, men överträffade allas förväntningar och gjorde comeback i cupen mot just Dinamo!

Spelarens inhopp tände hoppet för Poljud som tände till när ett av Kroatiens bästa spelare genom tiderna gjorde inhopp och det märktes direkt vilken skillnad han gjorde på planen. Dock så var Perisics inhopp lite för sent och Hajduk lyckades bränna ett läge i slutsekunderna när Sigurs chansning nuddar ribban.

Matchstarten talade för Dinamos del som dominerade ut Hajduk fullständigt i första halvleken. Bara 1-0 i pausvilan kunde ha varit tre-fyra målskillnader istället om Petkovic, Kulenovic eller Spikic hade haft mer skärpa i avsluten.

Länk till matchens höjdpunkter kan ni se i Youtube länken nedan.
Hajduk-Dinamo
 

En drömseger med 3-0 eller 4-0 är något varenda supporter drömmer om, men bränner man för mycket så riskerar man att straffas. Tack vare rutin och väl slutförd match av spelare som Pierre-Gabriel, Misic, Petkovic och en KTC, kan vi i lugn och ro invänta cupfinalen.

Glädjande scener att se när Perisic klev in på planen på grund av landslagets och ligans reputation, men även upplevelsen för hemmasupportrarna som vaknade till liv på grund av en så stor profil som Ivan. På andra sidan gjorde en annan comeback från korsbandsskada och det var Marko Rog som plockades in från Cagliari i vintras. Rog är en spelare som lämnade Dinamo för att antal år sedan för Napoli. Tyvärr har spelarens karriär präglats av skador men det allra viktigaste är att han är återförenad med blåa familjen och kommer bidra i kampen om liga- och cuptiteln.

Summering
Förutom att seger skall firas långt i natt och detta mitt i veckan, så har blått lyckats minimera rivalernas chanser att avsluta säsongen utan en enda titel! Här finns det inget utrymme för sympati för en klubb som är ett offer för sina egna supportrar och griniga ordförande som år efter år gör attack mot Dinamo Zagreb och kroatiska fotbollsförbundet på grund av en egens okompetens. Ikväll dömdes andra raka derbyt ut av utländsk domare och nu undrar man om de äntligen insett att det finns inget problem i kroatiska domare som förnedrades tack vare "VAR-leaks" soppan som placerades av den ”stora” klubben som inte vunnit en ligatitel på snart tjugoår. Självklart ska Hajduk inte skrivas av i slaget om ligatiteln ännu, men allt pekar mot ännu en säsong utan skratt och glädje. Någon uppifrån ser allt och rättar till det som går fel.  

Spelarbetygen från 1- till 5.
5- legendarisk
4- världsklass
3- professionellt
2- medel
1- amatör

Nevistic 4- ännu en stark insats av Neva som håller andra raka nollan i ett derby! Bra jobbat #1
Ristovski 3- avslutar matchen rutinerat, märktes i 2:a halvleken att han spelade på reserv.
Pierre-Gabriel 4- spelar andra raka matchen från start på vänsterbackpositionen och med detta sagt har han etablerat sin plats i startelvan. Vilken insats! Bäst på plan ikväll.
KTC 3- äldst på plan ikväll och krigar sig fram på något sätt. Oersättlig i mittlåset!
Perkovic 4- imponerades av spelarens stabilitet på mittbackspositionen, spelade kyligt och visade rutin.
Sucic 2- känns som att han kommit ut ur frysboxen, spelade trots detta nittio minuter.
Misic 4- Dinamos motor gjorde allt rätt ikväll, liksom KTC så är han oersättlig på mitten.
Baturina 2- kunde ha bidragit med mycket mer i 1:a halvleken, vi ska dock ha i åtanke att han kommit tillbaka från skada.
Spikic 3- gjorde en stark första halvleken men försvann i andra liksom Dinamos spel.
Petkovic 3- kaptenen var nära ett antal gånger att göra hål på rivalerna, bidrog till ledningsmålet då hans retur plockades av Kulenovic!
Kulenovic 4- stark match av en avbytare som nöjer sig med smulor, men ikväll fick han äran att presentera Kroatiens bästa fotbollsklubb från start!
Bulat 2- var nära att sätta en rak etta på Bulats betyg men det vore för taskigt. Mediokert inhopp.
Sutalo, Hoxha, Ogiwara och Rog /- samtliga spelade för lite för att betygsättas.
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2024-04-03 21:50:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!