Lagbanner
Maksimir, 2023-11-25 17:30

Dinamo Zagreb - Osijek
2 - 1

HNL Dinamo – Osijek 2-1: Petkovic var tillbaka, Dinamo vann direkt! (länk-höjdpunkter)
Välkommen tillbaka!

HNL Dinamo – Osijek 2-1: Petkovic var tillbaka, Dinamo vann direkt! (länk-höjdpunkter)

Ligaspelet var tillbaka till helgen men så var även Bruno Petkovic som visade ännu en gång hur viktig han är för laget. Segern säkrades i nittonde efter ett mål av inhopparen Vidovic och därmed startade Dinamo med seger efter uppehållet.

Dinamo Zagreb – NK Osijek = 2-1 (1-0)
Bulat 24’ 1-0, Vidovic 90’ 2-1 ;  Matkovic 75’ 1-1.

Seger är allt som räknas efter en batalj på stadion Maksimir. Vissa kommer leta efter nål i höstack för att måla segern negativt, men fotbollen behöver inte alltid vara vacker för att vinna. Intressant är att Dinamo tog andra inbördes segern i ligan mot Osijek i ännu en dramatisk match.
 



Laguppställningen var inte den starkaste då Ristovski och Kulenovic spelade inte på grund av varningar, men Moharrami gjorde en bra match och samtidigt var Maksimir favoriten Bruno Petkovic tillbaka och seger blev det direkt efter anfallarens återkomst efter mer än en månads frånvaro.

NK Osijek var också förbereda för att slåss om poängen, bortsett från deras tabelläge och formen, så är gästerna en ligafavorit och en ekonomiskt stabil klubb i Kroatiska fotbollsligan. Med Zoran Zekic som nygammal tränare stängde Osijek ytorna för Dinamos offensiv och hotade konstant med kontringarna.

En spelare vi gärna hade sett i det blåa omklädningsrummet är givetvis Ramon Mierez, argentinske anfallaren som är ett av ligans bästa spelare och påminner om Petkovics spelstil. Flertal gånger under matchen serverade han Osijek spelarna med målchanser, med en del tur så var detta Dinamos kväll. För höjdpunkterna klicka på länken nedan.

Dinamo-Osijek  <----------------------- Höjdpunkter YouTube

En jämn första halvlek med fåtal målchanser där Dinamo tog ledning efter snygg kombinatorisk passningsspel Misic, Petkovic, Spikic och Bulat. Den sistnämnde gör sitt tredje ligamål och delar nu tillsammans med Vidovic andraplats i Dinamos interna skytteliga.

I andra halvleken var blått nära ett par gånger att utöka ledningen till 2-0 men det skulle krävas dramatik och ett kvitteringsmål som bjöds på av målvakten Zagorac som utan förklarning lämnade målburen trettio meter högt uppe i banan! Blått 17-år gammal Anton Matkovic kvitterar Osijek talangen på stadion Maksimir och tvingar till en forcerad fulloffensiv av hemmalaget.

Matchen svängde fram och tillbaka efter Matkovics mål men blått skulle ha mer is i magen och inhopparen Gabriel Vidovic ger en extremt viktig seger för Dinamo och samtidigt räddar han Sergej Jakirovic.
 
Summering
Dinamo är den stora vinnaren ikväll och det på grund av flera anledningar. För att börja med ett par spelare som börjat komma i form (Spikic, Misic, Kaneko, Baturina) och att det äntligen började lossna när det verkligen krävdes är två starka kombinationer. Som grädde på moset är Petkovics återkomst, ännu en uppvisning av Bruno där han kunde ha fått med sig ett par assist om flytet hade kommit igång. Spelet såg inte vackert ut men ikväll mötte vi ett hungrigt Osijek, samtidigt tycker man att efter Vidovic målet i nittionde minut borde hela laget försvarat resultatet, men istället gör man ett nybörjarmisstag och börjar jaga tredjemål, något att tänka på i kommande matcher för Jakirovic. Nu förbereder vi oss inför Conference League matchen mot FC Astana.

Spelarbetygen från 1- till 5.
5- legendarisk
4- världsklass
3- professionellt
2- medel
1- amatör


Zagorac 2- målvakten räddade Dinamo flertal gånger under matchen, samtidigt gör han ett stort misstag som kostar laget nästan en seger, men Vidovic räddade dagen och för det får han en tvåa!
Moharrami 3- gillade högerbacken ikväll som gör en bra insats när Ristovski är borta.
Perkovic 2- en ok insats på vänsterbackplatsen, vilket är inte spelarens naturliga position, men detta var långt ifrån hans bästa insatser. Känns bättre på mittbacksplatsen.
B.Sutalo 3- var tillbaka i startelvan i ligaspelet efter långt tag, tyckte att han tillsammans med KTC såg robust ut.
KTC 3- ännu en toppmatch av fransmannen som har stor påverkan på försvaret.
Misic 4- Josip var inblandad i det mesta i dagens match och är definitivt en av matchens bästa spelare.
Bulat 3- mittfältaren gör ännu ett mål ikväll, riktigt stabil match av Marko!
Baturina 3- såg piggare ut än på länge och det har säkert att göra med att han blev inkallad i landslagstruppen och gjorde två inhopp för schackrutigt.
Spikic 3- börjar komma i form, den här kvällen blev det assist vilket glädjer, vi saknade en Dario i form!
Kaneko 2- får en stark tvåa, kämpade och ville mycket, har börjat komma in mer och mer i systemet vilket kommer se bättre ut för varje match.
Petkovic 4- första matchen efter en månads frånvaro om inte mer, gör en otroligt stark match och serverar spelarna med flera målchanser, vilken lirare!
Ademi 2- första kaptenen kliver in efter en timmes spel och visar inställningen på direkten.
Vidovic 3- tack för segern, ett klassavslut i nittionde minut!
Ljubicic 3- assisterade till segermålet, överraskande att han startade på bänken.
Juric och Halilovic /- spelade för lite för att betygsättas.
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-11-25 21:56:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!