Lagbanner
Maksimir, 2023-10-29 17:10

Dinamo Zagreb - NK Lokomotiva Zagreb

HNL Dinamo Zagreb - Lokomotiva Zagreb: besegrad armé söker seger
No Bruno, no party

HNL Dinamo Zagreb - Lokomotiva Zagreb: besegrad armé söker seger

Tunga dagar är bakom Dinamo som nu förlorat fyra ut av fem senaste matcher. Näst på tur står ”lillebror klubben ” Lokomotiva Zagreb, på söndag kan den totala kollapsen fastställas för den besegrade armén.

Mirakulöst överlevde Jakirovic förlusten mot Viktoria Plzen i torsdags. Totalt den femte förlusten sedan han tog över tränarposten i Dinamo och den fjärde på fem senaste tävlingsmatcher. Ingen tränare har lyckats skrapa ihop ett så underkänt betyg för Kroatiens överlägset bästa fotbollsklubb. Därför är söndagsmatchen på Maksimir på något sätt en ”ödesmatch” för Jakirovic även om man kan tycka att han varit med om flera ödesmatcher den senaste tiden.

I grund och botten är Jakirovic en duktig tränare, tyvärr har han hamnat i fel klubb vid fel tillfälle. Efter matchen i torsdags erkände tränaren att han inte kan förstå hur ett lag kan vara så desperat beroende av en spelare. Tyvärr har han själv misslyckats bygga upp en taktik anpassad till det spelarmaterialet du har att arbeta med där samtliga spelare känner sig viktiga, samtidigt behöver du ha fingertoppskänsla vilka spelare som kan hjälpa klubben i en kris. Formation 4-3-3 gav inget frö till resultat och kanske är läget att börja anpassa formationen efter spelarmaterialet? Kanske tränaren vet vad som är bäst men vi som följt fotbollen i mer än tjugo år är inte dumma i huvudet.


Sergej Jakirovic tog över tränarposten efter Igor Biscan i slutet av augusti

Det enda rätta beslutet var att straffa ukrainaren Mykhaylichenko som inte längre tränar med laget. Brutalt usla insatser av en spelare som tidigare spelat för Shakhtar och Anderlecht och även spelat Champions League matcher. Listan är lång med spelare som inte möter upp Dinamos förväntningar, men i dagsläge har Jakirovic inte råd att straffa fler spelare för att hålla någorlunda stämning i truppen. Om det redan inte hänt att spelarna vänder ryggen till tränaren så kan det komma efter Lokomotiva matchen.

Utan Bruno Petkovic kommer Dinamo leta efter frälsaren som ska rädda ligasäsongen och Jakirovic. Försvaret är komedi, målvakten klarar inte av pressen men offensiven är sista hoppet. Vidovic och Spikic känns som ett par som är skyldiga oss en hel del, vi har fortfarande inte sett deras fulla potential. Stor förstärkning till matchen är att kaptenen Ademi återigen är tillgänglig, hans energi och självförtroende kommer påverka spelarna.
 


Intressant match väntar i Zagreb och man längtar att se vilken startelva kommer springa ut på Maksimirs gräsmatta. Tyvärr så gissar jag att Jakirovic åker in i en fälla och lägger korten på spelare som Bernauer, Ljubicic eller Emreli. Vi vet fortfarande inte i vilket skick KTC är som trots sin ålder hade varit en stor förstärkning i försvaret. Fransmannens kontrakt med Dinamo gick ut i juni månad men spelaren sträckte ändå ut handen och hoppas att han kan hjälpa klubben.

Startelva 4-2-3-1
Nevistic - Moharrami HB, Ljubicic VB, Bernauer MB, Peric MB - Ademi CM, Misic CM - Spikic HY, Baturina OM, Vidovic VY - Emreli FW

Datum: 29 oktober
Tid: 17:10
Plats: stadion Maksimir (Zagreb)

 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-10-29 08:20:30
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!