Lagbanner
Stadion Radnik, 2023-10-21 18:10

Gorica - Dinamo Zagreb

HNL Inför Gorica – Dinamo: blått kan klättra upp i serieledning

HNL Inför Gorica – Dinamo: blått kan klättra upp i serieledning

Regerande mästarna skall besöka förorten och ta sig an HNK Gorica som gjort en stabil insats hittills. Jakirovic får tillbaka Bruno Petkovic som återställde skadan under landslagsmatchen mot Turkiet, men tränade med resten av laget under veckan, tveksamt om anfallaren startar matchen.

Tillbaka till ligafotbollen efter ett landslagsuppehåll som avslutades med chockerande händelserna i Bryssel. Blodbadet ringer fortfarande i huvudet, två supportrar är döda, två svenska supportrar som tog på sin landslagströja och längtade efter en fotbollsfest, två supportrar som nu aldrig mer kommer hem. En supporter ska kunna återvända hem till familjen efter en fotbollsmatch, hur svårt är det? Vi bör ifrågasätta oss själva om samhället gör tillräckligt för att alla ska känna sig trygga.



Fotbollsplaner utanför bostadsområden är en förbättring kan man tycka men dessa står tomma efter att föräldrarna kommit tillbaka från jobb. Varför är det så? Under min tid saknade vi konstgräsplanerna med belysning, du hade två val och det stod mellan betong, grusplan eller en park med ojämn gräsmatta, för att inte prata om lekplatser. Jag kan lova att min generation hade tältat utanför dagens konstgräsplaner och föräldrarna hade inte oroat sig för ett öre. Istället står dessa planer tomma och övergivna. Ungdomar finns det gott om då man får syn på ungdomen när man är tillbaka från jobb och iakttar hur dessa slösar bort sitt liv med knarkförsäljningen som fungerar smidigt utanför bostadsområdet utan att polisen kan göra något åt denna uselhet. Det är säkert bara en av anledningarna varför planerna stor tomma och just nu känns fotbollen som ett enkelt lockbete för kriminella gängligor men även ekstremister som kommer åt fotbollsfansen på ett enkelt sätt genom att känna igen dessa tack vare matchtröjorna. Skrämmande och oroande, har vi en ny regel där man skall behöva informera sig ute på sociala nätverk innan man tar på matchtröjan och åker till en stad eller ett annat land för att ge stöd till fotbollslaget man älskar?

//

Nå ja, man hade kunnat dra en långdiskussion men inte i detta forum. Kan bara nämna att Dinamo Zagreb har ett läge att för första gången klättra upp i serieledning vid en seger på bortaplan mot HNK Gorica. Till matchen är Petkovic ett osäkert kort på grund av skadan han återställde i en landskamp mot Turkiet. För klubbens bästa vore det om spelaren hade fått vila och hoppa över helgens ligamatch för att samla krafterna inför Conference League matchen mot Viktoria Plzen på torsdag. Petkovic är oersättlig för Dinamo och man har tyvärr ingen bra avbytare på bänken.
 



Glädjande är att Ristovski och Spikic är tillbaka och den förstnämnde bör starta matchen mot Gorica. Med Ristovski får man en försäkring i försvaret, det betyder också att Moharrami kanske hamnar på bänken. Möjligt att Ademi startar före Bulat, kaptenen är inte registrerad för Europaspel så det är logistkt att han får nyttjas i högsta grad i HNL.

Listan över skador på viktiga spelare blir allt mindre och truppstyrkan blir större vilket ger den bredden vi saknade i tidigare matchen. Jakirovic har ingen enkel match framför sig, HNK Gorica spelade 0-0 på bortaplan mot Dinamo när klubbarna möttes för första gången den här säsongen. Minst sagt en krävande match och om man kommer ur den segrande, då kommer Dinamo att göra ett fantastiskt jobb på en lördag.

Potentiell laguppställning:
Zagorac MV – Ristovski HB, Ljubicic VB, Peric MB, Perkovic MB – Ademi CM, Misic CM, Baturina OM – Vidovic VY, Emreli HY, Drmic FW

Datum: 21 oktober
Plats: Gradski stadion (Velika Gorica)
Tid: 16:15
Tips: 1-2 (Baturina, Ademi)
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-10-21 08:25:49
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!