Osijek - Dinamo Zagreb
1 - 1

HNL Osijek – Dinamo 1-1: delad pott i derbyt
Poäng räddad!

Oavgjort på Opus arenan när Kulenovic tryckte in kvitteringen för blått. Dinamo backar ett steg tillbaka i titelstriden.

NK Osijek – Dinamo Zagreb = 1-1 (1-0)
Bukvic 26’ 1-0;  Kulenovic 90+4’ 1-1.

Det dröjde hela nittio minuter innan vi fick se de mästerliga Dinamo under söndagskvällen i Osijek. Efter segrarna mot Rijeka (1-0) och Gorica (4-0) i cupen var det många som räknade att Dinamo skulle plocka ytterligare tre poäng mot hemmalaget Osijek.

En blandad insats av samtliga spelare ikväll påminde oss igen att aldrig ta en seger given i förväg. Speciellt på bortaplan Opus arena där hemmalaget är svårslagna och du möter ett taggat Osijek. Rättare sagt innan matchen väntade vi se ett formsvagt Osijek, men som det brukar vara den här säsonge så vaknar till alla klubbar mot Dinamo och kanske Zekics manskap kan hjälpa om ett par omgångar när de möter Hajduk och Rijeka?

Fjärdeplacerade klubben hade något att kriga för och det var just fjärdeplatsen i ligatabellen som nu hänger löst då man ligger före Lokomotiva med endast två poäng. Tränaren Zoran Zekic visste vad som krävdes för att stoppa regerande mästarna och det var ett påtänt hemmalag med ett stort driv som kom ut på planen. Fullsatt arena var ett annat plus för de vita som ville undvika en förlust till varje pris.

Matchen påminde en del om Dinamos första besök till Opus arenan den här säsongen. Fortfarande var allt likt sig, Osijek tar ledningen efter en bjudning av Nevistic och blåas försvar som inte hängde med Bukvics solonummer. Första halvleken var något av Dinamos svagare insatser, en time-out krävdes för att tända liv i Dinamo spelarna.

Det var frustrerande att se vissa spelare underprestera och en av dessa blev Takuro Kaneko som blev utbytt efter en timmes spel. Petar Sucic saknade också energi ikväll och kanske har den unge mittfältaren slukats på energi efter två raka nittio minuter spelade.

Dinamo levde farligt i andra halvleken och hemmalaget kunde ha avgjort matchen tidigt med ett andra mål, men målvakten Nevistic väljer att växa och står till stor förtjänst till att blått åker hem med en poäng. Länk till matchens höjdpunkter ser ni nedan.

Osijek-Dinamo <----------------- (Youtube)

Framtida hjälten Kulenovic byttes in i 82:a minuten och nu hade Jakirovic rustat upp offensiven med fyra anfallare, tre mittfältare och endast tre försvarare. Med fem minuter kvar av den ordinarie tiden kändes som att Dinamo kvävde sönder Osijek i deras eget straffområdet.

Det var bara en tidsfråga när kvitteringen skulle komma och tyvärr för Dinamo kommer den i 94:e matchminuten när Kulenovic trycker in det viktiga målet. Vissa skulle säga att den här poängen var som en seger, men vad man gick miste om var faktiskt en seger.

Osijeks hade allt i egna händer, från Mierez, Matkovic och inte minst Bukvic som brände målchans efter målchans, men det är en typisk bild av hemmalagets säsong hittills. Efter kvitteringen ramlade masken av och plötsligt var rollerna omvända, hade matchen spelats bara två minuter till är känslan att Dinamo hade plockat med sig en trepoängare.

Summering
Tuff och krävande bortamatch för spelarna inför ett PAOK i Conference League. Spelarna såg nästan ointresserade ut i första halvleken, kanske berodde detta på att tankarna redan var på grekerna på torsdag? I så fall är man helt fel ute på det, jag skriver hellre på för en ligatitel än att vi tar oss vidare till kvartsfinalen i Europa! Sämre match bör spelarna inte göra på torsdag, men slutresultatet i Osijek betyder att vi kvarstår på tredjeplats framöver. Kommande veckor är avgörande för säsongen, och jag vet inte hur många gånger vi upprepat det, men på grund av poäng tappen, krävs det ytterligare uppryckning efter uppryckning. Dessa spelare har mästerlig mentalitet när det gäller på riktigt, de sista tio minuter under matchen är beviset på detta, men kanske skulle man spelat på allt eller inget från minut ett.

Spelarbetygen från 1- till 5.
5- legendarisk
4- världsklass
3- professionellt
2- medel
1- amatör

Nevistic 3- ännu en godkänd insats för förstamålvakten förutom hans onödiga utflykt i första halvleken som ledde till Osijeks mål.
Ristovski 1- i mina ögon rent sagt usel ikväll, hängde inte med hemmalagets yttrar och bristfällig kommunikation med övriga spelare.
Perkovic 1- kom aldrig upp i en stabil nivå, vi behöver en ordinarie vänsterback!
KTC 3- vilken match av fransmannen i andra halvleken, ett exempel för övriga spelarna!
Bernauer 2- svag insats ikväll Maxime, drunkna inte nu när det är som viktigast!
Misic 2- Dinamo saknade energi, mittfältet hamnade i hemmalagets gunga och hade svårt att kombinera med övriga lagdelar.
Sucic 1- får tyvärr en etta på grund av kvällens insats. Byttes ut efter en timmes spel.
Baturina 2- inte en av hans bästa insatser, men viljan godkännes alltid.
Hoxha 2- blek liksom hela laget i första halvleken, kom till i andra delen och väl då byttes han ut.
Kaneko 1- säkert svagaste länken idag.
Petkovic 3- krigade hela matchen, hade tre-fyra man på sig direkt när bollen kom mot honom.
Ademi 3- legendaren får en stark trea för att han visade vägen för övriga spelarna.
Spikic 3- inblandad en hel del i offensiven och var inblandad i kvitteringsmålet.
Brodic 2- den här spelaren kommer snart vakna till en morgon då han är en startspelare, klart godkänt inhopp idag med. Känns som att han har blivit Dinamos joker!
Kulenovic 3- inbytt i 81:a minuten, totalt 19 minuter på planen, sätter kvitteraren och skapar en till målchans. Älskar hans inställningen som är ett kännetecken för Kule.
Halilovic 2- samma här, inbytt tillsammans med Kulenovic, gör viktiga drag på mittfältet som leder till kvitteringen.