Lagbanner
Kranjceviceva, 2024-03-17 17:10

NK Rudes - Dinamo Zagreb
0 - 3

HNL Rudes – Dinamo 0-3: blått studsade tillbaka på ett trögt sätt
Doktor Bruno bjöd på magi igen

HNL Rudes – Dinamo 0-3: blått studsade tillbaka på ett trögt sätt

Spelarna var nere på marken efter storförlusten i Conference League och verkligheten man kom tillbaka var i ligaspelet där man ställdes på ett enkelt prov mot ligajumbo NK Rudes.

NK Rudes – Dinamo Zagreb = 0-3 (0-0)
Zivkovic 60’ 0-1, Brodic 78’ 0-2, Sucic 86’ 0-3.

Bortaseger mot ligans sämsta blev kvitterad efter nästan åttio minuters spel och den kommer att kosta Dinamo lite mer. Martin Baturina tog sig i baksidan av låret efter en timmes spel och strax efter att matchen var avslutad kom mörkaste prognoser att spelaren kommer pausa i minst en månad!

En skada på en huvudspelare inför två raka derbymatcher var det sista tränaren behövde. Ännu sämre låter det eftersom Baturina precis hittat formen, något som är av stor vikt med tanke på titel jakten.
 


Matchen i sig handlade endast om Dinamo och spel mot ett mål. Jakirovic startade matchen med fulloffensiv med namnen Petkovic, Hoxha, Kaneko, Baturina och Vidovic längst framme. Otroligt nog så räckte inte den här uppställningen för att knäcka hemmalaget redan i första halvlek.

Någonstans funderar man om NK Rudes är den sämsta klubben någonsin som spelet i högsta ligan? Dessa ”kvarter” klubbar från Zagreb som står i kö för att spela i högsta ligan, blir i slutändan bara en slagpåse för toppklubbarna som kan på ett enkelt sätt snygga till målskillnaden. Trist att klubbar som HNK Sibenik, NK Zadar eller Cibalia inte kan hitta stabiliteten och stanna en längre period i HNL!

Höjdpunkterna från matchen kan ni se nedan i Youtube länken.
Rudes-Dinamo

Sett till målchanserna borde hemmalagets målbur varit proppfull efter nittio minuter och en spelare som är skyldig oss detta är utan tvekan Arber Hoxha! Jag slutade räkna spelarens grova missar redan under första halvleken, men på en professionell nivå som denna bör man inte bränna lägen som serveras en på ett fat!
 


Bruno Petkovic är utan tvekan klubbens bästa spelare och om det inte vore för honom så hade Dinamo åkt ut i gruppspelet i Conference League, för att inte nämna vart vi skulle ligga i ligatabellen. Samma spelare började tappa tålamodet på grund av Hoxha i andra halvleken.

Innan Martin Baturina klev av skadad från planen, så hann han slå en hörna på Moreno Zivkovics panna och 19-åringen ger Dinamo efterlängtade ledningsmålet. Detta var Zivkovics första mål i Dinamo tröjan och efter målet blev det betydligt lättare att sätta ytterligare två bakom Markovic.

I halvtid byttes en Fran Brodic in, spelaren som satte straffpunkten på tilläggstid mot Rijeka, och återigen stod han i fokus när han började testa hemmamålvakten Markovic. Men för att skriva in sig i målprotokollet behövde han en assist från Petkovic. Detta var Brodics nionde fullträff i ligan, spelaren delar nu tredjeplats i skytteligan med just doktor Bruno Petkovic! Avslutningsvis skulle den ”nya” Brozovic avsluta NK Rudes plåga ikväll. Petar Sucic gör sitt första ligamål med ett skott utanför straffområdet.

Summering
En absolut nödvändig seger och kanske en ut av dom enklaste när vi drar summeringen. Dinamo är nu en poäng bakom rivalerna med en match mindre spelad och fem poäng upp till Rijeka. Tyvärr så är det här ingen styrkemätare för laget och varken en tröst efter PAOK förlusten. Alla klubbar i ligan vinner mot detta förortsgäng som hittills plockat sju poäng på 27 ligamatcher! Nu blir det en två veckors pausvila till påsken och sedan kommer det riktiga provet för Dinamo – bortaderby mot Hajduk den 30:e mars!

Spelarbetygen från 1- till 5.
5- legendarisk
4- världsklass
3- professionell
2- amatör
1- medel

Nevistic 3- håller nollan ikväll vilket var det viktigaste, men hade inte allt för mycket jobb då Dinamo var besatta med Rudes.
Pierre-Gabriel 3- solid insats idag, fortsätter spela kyligt men so sagt motståndet på pappret heter på riktigt NK Rudes!
Perkovic 2- vet inte varför Ogiwara inte fick chansen ikväll, inget speciellt av Perkovic idag.
KTC 2- såg osäker i försvaret vid ett av hemmalagets fåtal anfall, påminde om insatsen mot PAOK. Stabiliserade sig i fortsättningen.
Zivkovic 4- nittonåringen öppnar upp matchen med nickmålet i 60:e minut. Roligt för Moreno och önskar honom fortsatt lycka till i blått!
Misic 2- ikväll spelade han ensam centralt i mitten, gjorde det som krävdes av honom, men gav inte alltför mycket.
Kaneko 2- samurajen fick äntligen chans från start, dock så lyckades han inte ens skriva in en assist ikväll. Fortfarande ingen poängspelare vilket jag kan tycka är enormt viktigt idag i fotbollen om du ska spela som höger ytter!
Hoxha 1- även om han var på rätt plats hela tiden, så kan jag inte förlåta honom för alla sumpade målchanser. Ikväll skulle Hoxha fortsätta skriva in sig i målregistret och detta med minst två till tre fullträffar. Vi håller tummarna att det lossnar mot Hajduk!
Vidovic 1- också en spelare som varit en besvikelse ikväll. Tyvärr så lutar allt mot att Gabriel får återvända till Bayern efter säsongen.
Baturina 3- en av ljuspunkterna tillsammans med Petkovic idag.
Petkovic 4- får en klockren fyra, snygg assist i andra halvleken, dock bara en assist på grund av Hoxha!
Brodic 4- bra inhopp av Brodic och nu när Baturina är skadad så är det läge för Jakirovic att testa spelaren som falsk nia?
Sucic 3- byttes in istället för skadade Baturina och tackade för sig med ett mål.
Kulenovic 2- kastades in i elden samtidigt som Sucic men lyckades men inget konkret.
Spikic & Halilovic /- Spikic spelade för lite för att betygsättas, Halilovic fixade en assist med passningen till Sucic.
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2024-03-17 22:18:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!