Lagbanner
Gradski Stadion, 2023-12-04 17:00

Slaven Belupo - Dinamo Zagreb
0 - 2

HNL: Slaven Belupo – Dinamo 0-2: tredje raka segern (länk höjdpunkter)

HNL: Slaven Belupo – Dinamo 0-2: tredje raka segern (länk höjdpunkter)

Tre poäng åker till Zagreb efter stabil insats av Dinamo spelarna som dominerade matchen från start till punkt. Kaneko återigen en av bästa på planen.

Slaven Belupo – Dinamo Zagreb = 0-2 (0-1)
Petkovic 9’ 0-1, Spikic 79’ 0-2.

Bortasegern innebär att Dinamo vunnit två matcher på raken utan att släppa in ett mål vilket vi sällan åskådat den här säsongen och samtidigt så spelades matchen på en måndag vilket är inte en vana i kroatiska fotbollsligan.

Med tre nya poäng på kontot har Dinamo nio poäng upp till serieledarna Hajduk Split och bara två poäng upp till Rijeka. Samtidigt är det viktigt att nämna att Dinamo har två matcher mindre spelade än ovan nämnda klubbar.
 


//

Matchens lirare är definitivt Takuro Kaneko som skriver in två assist och gör sin bästa match i Dinamo tröjan. Samurajen har varit en viktig poängspelare i Uefa Conference förra veckan också men ännu viktigare var ikväll med fortsatt kontinuitet. Ibland kan det gå med raketfart från att vara utdömd som en av sämsta spelaraffärer i klubbens historia till en dundervärvning på grund av insatserna senaste månaden.

Slaven-Dinamo <------------------------- Länk till höjdpunkter!

Första målet kom tidigt tack vare japanens klockrena inlägg på Bruno Petkovics panna. Kaptenen gör totalt 6:e ligamål vilket sätter honom på delad tredjeplats i skytteligan med endast ett mål bakom Livaja och Caktas.

Matchen spelades på en iskall plan och det svåra underlaget försvårade en del för spelarna i båda lägren. Teknisk skicklighet ser ut att varit avgörande faktorn den här gången, Dinamos spelare var flertal gånger nära att utöka ledningen tidigt i andra halvleken men hemmamålvakten Susak höll matchen i schack ett tag till.

Nästa mål skulle också nickas in men den här gången av Dario Spikic som lämnas ensam på andra stolpen. Återigen snyggt inlägg av Kaneko som hade blicken uppe och läste situationen tidigt. Nu kunde vi börja roa oss för tre nya poäng och äntligen känns det som att korten börjat falla på plats med nytt prov avklarat men bara för det ska vi inte flyga högt då kvällens seger inte får tas för givet med tanke på hur säsongen sett ut.
 

Summering
Det var tråkigt att se dom där -12 poäng upp till Hajduk inför kvällens match. Allt detta tack vare tre matcher mindre spelade och två förluster mot Hajduk den här säsongen. Tredje raka segern var dessutom en ut av dom viktigaste med tanke på vad som kommer ske längre framåt. Dinamo har tre raka hemmamatcher att se framemot och den första är mot nykomlingen NK Rudes som är fastskruvade i ligabotten med endast fyra poäng på sjutton omgångar! Det är nästan så att man redan tar för givet tre nya poäng på lördag. Därefter följer andra raka hemmamatchen mot FC Ballkani i Conference League där en poäng räcker för att avancera vidare. Året avslutas med ett hett derby på Maksimir stadion i Zagreb mot rivalerna Hajduk Split! Jakirovics lag har uppåtgående formkurva, en lång segersvit och allt pekar mot att man kommer ta emot serieledarna med positiv stämning inför juluppehållet.

Spelarbetygen från 1- till 5.
5- legendarisk
4- världsklass
3- professionellt
2- medel
1- amatör

Nevistic 3- fick chansen efter att Zagorac skadade sig under uppvärmningen och gjorde ett par viktiga insatser under matchen, kul för Ivan som kanske får ny chans mot Rudes?
Moharrami 3- ännu en stark match av högerbacken som i mina ögon är en viktig pusselbit i Dinamos offensiva spel.
Perkovic 3- fick vikariera på vänsterbackplatsen, det verkar se ut så till transferfönstret öppnar upp, var nära att göra ett mål ikväll, definitivt en viktig spelare i försvaret.
KTC 3- gamlingen gick sönder efter 54 spelade minuter, tråkigt för det men samtidigt var det bara en fråga med tanke på att han inte spelade fotboll ett par månader.
Peric 3- solid insats idag av Dino.
Misic 3- stark trea för Misic som kontrollerade tempot under hela matchen.
Sucic 4- tycker att den här spelaren flyttar fram gränserna för varje match. Ännu en överraskande bra match av nittonåringen.
Vidovic 3- blev inget mål för anfallaren idag, något mer dold ikväll då mesta arbetet i offensiven gjordes på högerkanten av Kaneko.
Kaneko 5- matchens spelare utan tvekan.
Halilovic 3- fick starta istället för sjuke Baturina, viktigt att varje spelare får minuter och ikväll bidrog spelaren till segern.
Petkovic 4- kaptenen kunde ha gjort två till tre mål under matchen, hur som helst är kaptenen en guld värt kapitaltillskott.
Sutalo 2- byter av skadade KTC, viktigt att laget höll nollan till slut.
Ademi 2- förste kaptenen får en stabil tvåa då han fick halvtimme idag men var inblandad i en hel del.
Spikic 3- likadant här för Dario, inbytt efter en timmes spel men extremt viktigt att spelaren gjorde ännu ett mål.
Ljubicic och Marin /- spelade för lite för att betygsättas.
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-12-04 21:17:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!