Stadion Andelko Herjavec, 2023-11-05 15:00

HNL Varazdin – Dinamo 1-1: Dinamo räddade poäng på tilläggstid (video höjdpunkter)

Inget nytt hos regerande mästarna, ineffektivitet och dominans leder endast till baklängesmål. Varazdin förblir en gåta för de flesta besökare den här säsongen.

NK Varazdin – Dinamo Zagreb = 1-1 (0-0)
Drozdek 53’ 1-0 ;  Emreli 90 (+4) 1-1.

Återigen inget nytt när Dinamo spelade, man matade på och slog motståndarna från alla håll under första halvleken utan att förvandla målchanserna till mål. Vi som håller på Dinamo får också sluta brösta oss efter matcherna och prata om dominans och statistiken som för Dinamos fördel.

Återigen förklarade Jakirovic framför kamerorna att ”det måste lossna någon gång”. Jag kan hålla med om det till en viss del men det hela har gått för långt. Fortfarande tycker man synd om en tränare som Sergej, men faktum är att tågen har rullat från perrongerna för många gånger utan att Dinamo hoppat på. Ännu en gång står vi nästan tomhänta för det blev åtminstone en tung poäng men ytterligare ”ödesmatcher” kommer på torsdag och söndag för mister Jakirovic.

Varazdin-Dinamo  <------------ Länk till höjdpunkterna.

Förutom att det var stolpe ut igenom hela matchen så saknade Dinamo den sista pusselbiten för att vinna en match och det är försvaret som inte längre  går att lita på. När Dinamo väl brände målchanserna och Varazdin började kliva upp på ett blygt sätt, misslyckades förvaret med en enda reaktion och det var att stoppa ett inlägg från hemmalaget mot ett hav av Dinamo spelare i straffområdet som inte lyckades rensa bollen. Drozdek lyckas däremot sätta foten mellan Ristovski och Bosko Sutalo, på något sätt leder Varazdin med 1-0, turen i oturen är väl att baklängesmålet kommer tidigt i andra halvleken och det finns gott om tid att rätta till saker och ting.

Ofattbart hur Dinamo lyckas sumpa varenda dominans den här säsongen och det här är kanske tionde gången vi åker på en mina. Det är ingen slump längre för det känns som att man backar ett och samma band tillbaka och ser samma film om igen. Tiden gåt nu ännu snabbare och i fortsättningen vittnade vi för hundrade gången hur Jakirovic kastar alla korten i offensiven men för andra raka ligamatchen blev det rätt.

Emreli är namnet som den här kvällen räddade en poäng efter ett snyggt inlägg av japanen Kaneko som alltmer visat sig vara ett bra nyförvärv. Någon minut till saknades för en fulländad vändning men matchen blåses av efter domarens planerade tilläggstid och Dinamo kvarstår på tredjeplatsen med fyra poäng upp till Rijeka och Hajduk. Kommande helgen och bortamatchen mot Rijeka kommer visa vägen för hur säsongen kan komma att se ut framöver.

Zagorac 3 – med kaptensbindeln idag svarade han på bästa sätt till Jakirovic
Ristovski 2 – svag tvåa med tanke på hur han reagerade i försvaret vid Varazdins mål samt hur osäker han blev efter samma baklängesmål
Perkovic 2 – stabil tvåa idag, ser ut att kunna ta plats i startelvan framöver men hade helst velat se honom på mittbacksposition
KTC 3 – stabil idag med, tydligt att Dinamo fått bättre dimension i försvarsspelet med fransmannen, var även nära att ge Dinamo ledningen i första halvleken
Sutalo 2 – får en tvåa på grund av hans svaga reaktion liksom Ristovski, synd för det eftersom han gjorde stabil match i cupen
Sucic 2 – överraskande med unge Sucic från start, godkänd insats men kanske skulle Ademi gått före?
Misic 2 – kopplade ihop spelet på ett bra sätt, blev något mer stressad när Varazdin tog ledningen
Baturina 1 – jag är besviken på Baturina idag hur han försvann i 2:a halvleken, förväntas mycket mer av en sådan här kaliber
Vidovic 1 – liksom Baturina så försvann han i andra halvleken
Kaneko 4 – bästa spelare i Dinamo idag, kunde, borde ha gjort minst ett mål idag men det slutade med en lycklig assist
Drmic 2 – något bättre idag än i föregående ligamatch mot Lokomotiva
Emreli 3 – tack för kvitteringsmålet, hoppas att Jakirovic fortsätter använda Emreli som jokerspelare
Ademi, Bulat och Spikic 2 – tvåa för samtliga som inte kunde ändra matchbilden alltför mycket men bidrog till offensiva forceringen som ledde till kvitteringsmålet