Lagbanner
Igor Biscan har fått sparken - Jakirovic ersätter!
Sergej Jakirovic

Igor Biscan har fått sparken - Jakirovic ersätter!

GNK Dinamo meddelade under gårdagen att Igor Biscan lämnar tränarposten. Klubben tackade Igor för hans arbete i klubben efter bara 17 tävlingsmatcher!

Det här gick snabbare än väntat! Biscan lyckades inte ens överleva i Dinamo i sex månader. Han tog över klubben i mars månad i år efter att klubben radade upp ett par krisresultat i ligan. Ligatiteln vid den tiden blev hotad trots fem poängs försprång. Biscan lyckades till slut hamna tio poäng före Hajduk och festen kunde börja på Maksimir.


Igor Biscan

Klubblegendaren och CL vinnaren presenterades som en frälsare och förväntades vara klubbens frontman tillsammans med arkitekten Dario Šimic som tog över som sportchef. En modernisering förväntades, spelarna skulle anpassas till ett nytt attraktivt spelsystem, Biscan var minuter ifrån att sätta den sista pusselbiten och så kom den chockerande förlusten i derbyt. 

Tyvärr så lyckades han aldrig lyfta moralen och humöret hos spelarna efter förlusten mot Hajduk. Han verkar vara en tystlåten och sällan aggressiv tränare, kanske saknar han det psykologiska? Kärleken började spricka mellan Biscan och Dinamo redan efter ligapremiären och Biscan började dessutom klaga öppet i media om att han behövde nya namn i truppen, även om han fick nycklarna till en Ferrari i handen. 

Misslyckandet i CL-kvalet mot grekiska AEK Aten och sättet hur han hanterade returmatchen där han gjorde bara ett byte, var skandalöst och med det sagt visade han intelligens i stormatcher. Efteråt såg han deprimerad ut och på gränsen till ett självmord och en sådan tränare hade bara kört ner i botten redan ett sjunkande skepp. 

// 

Ersättare redan tillsatt 
Sergej Jakirovic är namnet som ersätter Igor Biscan! Tränaren kommer lämna HNK Rijeka omedelbart och ta över regerande mästarlaget! 



Jakirovic hade klausul i kontraktet och Dinamo gjorde ett klipp genom att aktivera klausulen. Rijekas tränare är definitivt ett toppen val framför Biscan eftersom hans lag spelar disciplinerat och uppoffrande, något vi saknades enormt under föregångaren. Sergej har strålande arbete bakom sig med Zrinjski Mostar där han la fundamentet och vi kan se idag hur klubben från Bosnien och Hercegovina andas. HNK Rijeka tog han till toppen och klubben kommer definitivt hota Hajduk och Dinamo om en ligatitel. 

Dock så lämnar han Rijeka på ett oförskämt sätt utan att tagit snacket först med ordförande Damir Miskovic som blev rasande. Det hela kan påverka samarbetet mellan Rijeka och Dinamo gällande spelareövergångar. 

//

Ännu en gång gör styrelsen ett genidrag. Kanske vaknar vi alla Dinamo supportrar till en vackrare morgon. Men ett är säkert, bättre dagar är framför oss och nya jubel förväntas i Uefa:s tävlingsmatcher och en ny ligatitel i slutet av säsongen är verklighet.

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-08-22 07:58:22
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!