Lagbanner
Inför Biscans debut

Inför Biscans debut

Under påskhelgen spelar blått ytterligare en bortamatch. Klockan 17h startar Biscans debut som Dinamos tränare

En express vecka är nästa bakom oss. Efter förlusten i semifinalen i cupen, sparkades Ante Cacic och det dröjde inte länge till innan styrelsen hittade ersättare. 

Igor Biscan ses som en frälsare nu när det blåa skeppet håller på att gå under vattnet. Klubb legendaren ses redan nu som en stor injektion och redan i förhand har alla skrivit på att den här taktiken kommer att fungera. 

Något liknande scenario hände förra säsongen ungefär under samma period när Cacic anställdes. Dinamo hade Hajduk, Rijeka och Osijek runt halsen, men lyckades skaka av samtliga och rycka iväg i titelstriden. 

Nu är läget annorlunda och jag hade nästan sagt att läget ser mycket ljusare ut. Biscan får starta med sex poäng ner till rivalen Hajduk, som igår kryssade hemma mot Istra (2-2). Gyllene läge att återställa serieledning med plus nio poäng! 


 



Startelvan då? Vilka spelare väljer Biscan att starta med? Vilken taktik kommer vi se på stadion Kranjceviceva? Kommer vi äntligen få se Robert Ljubicic på hans ordinarie position som central mittfältare? 

Biscans favorit är 4-3-3 som vi kunde se användas en del i U21 landslaget. För två veckor sedan lyckades han besegra Englands U21(2-1) på bortaplan med hjälp av Baturinas vackra frisparksmål. 

Gissar med följande 4-3-3 formation:
Livakovic - Ristovski HB, Moharrami VB, J. Sutalo MB, Peric MB - Ljubicic CM, Misic CM, Baturina OM - Ivanusec VY, Spikic HY, Drmic FW

Förväntningar 
Klubbarna möttes fyra gånger den här säsongen, tre gånger i ligan och det senaste inbördes möte i kvartsfinalen i cupen. Dinamo vann samtliga matcher 3-2, 2-1, 2-1 och 3-2! Resultatmässigt har Dinamo ett stort resultatövertag på ”lillebror” men i verkligheten ser det inte ut så enkelt. Så blir fallet idag med, även om jag tror att blått äntligen kommer studsa tillbaka. 

Datum: 8 april
Tid: 17:05
Plats: stadion Kranjceviceva
Tips: 1-2 (Drmic, Ivanusec)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-04-08 07:29:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!