Lagbanner
Stadion ¦ubicevac, 2022-08-28 18:30

Sibenik - Dinamo Zagreb

Inför bortamatchen mot HNK Sibenik

Inför bortamatchen mot HNK Sibenik

Efter säsongens viktigaste match som spelades i onsdags mot Bodø i CL-playoff, vänder vi oss mot ligaomgång och bortamatchen mot HNK Sibenik

Dinamo har bokat biljetterna för Champions League gruppspelet efter dramatiska matchen mot norska Bodø/Glimt i veckan. Äntligen är kvalmatcherna till världens största elittävling över. Vi svänger försiktigt tillbaka till det som gav Dinamo Champions League drömmen - SuperSport HNL titeln. Plavi beger sig ner mot kusten för ett möte med HNK Sibenik.

HNK Sibenik
Hemmalaget har varit ett tungt motstånd att möta under nuvarande säsong. Bilden är långt ifrån den vi såg förra säsongen, där Sibenik hade stora frågetecken p.g.a. ostabila ekonomiska läget och om man skulle klara sig i förstaligan. Idag huserar Sibenik på 5:e plats i liga tabellen efter sex spelade omgångar. Sibenik har plockat 7 poäng ut av 18 möjliga, dv.s. en seger, fyra oavgjord och endast en förlust hittills. Dessutom har man varit snåla i offensiven och stått för 4 mål, men man har även täppt bakåt och släppt in lika många mål. 

För oss Dinamo supportrar är det ingen lätt match på pappret, då Sibenik har en viss profil i truppen som tex. Duje Cop som spelade i Dinamo och är Sibeniks farligaste spelare. Ivan Delic nätade i senaste match för hemmalaget och är en annan att hålla extra öga på. 

För flesta klubbarna i HNL är Dinamo en mardröms motståndare och Sibenik finns med på den listan. Sedan år 2020 har Sibenik och Dinamo spelat åtta gånger och Dinamo har vunnit 7 matcher. Den fräschaste segern vi minns är senaste inbördes matchen när Dinamo säkrade ligatiteln på stadion Subicevac den 15:e maj 2022 genom att besegra Sibenik med 2-0! 

Läget i Dinamo
Ante Cacic får ta sig en fundering kring startelvantan. Sibenik är en svårspelad motståndare på deras hemmaplan, och även om schemat är fortfarande tight, måste vi ta på hårdhandskarna och gå all in. Tyvärr får vi leva med det ett tag till även om det sliter på spelarna. Men det är viktigt att hålla formkurvan stabilt för att hålla avståndet ner till konkurrenterna. Speciellt nu när en viss rival åkt ut i Uefa Conference League. Vilket betyder att Dinamo är den enda kroatiska klubben som kommer spela ute i Europa och kommer lägga stor prioritet på Champions League.

Startelvan då, det får bli en ren gissning
Formation 4-2-3-1
Livakovic - Bockaj, Moharrami, Lauritsen, Peric - Misic, Gojak - Baturina, Orsic, Spikic - Drmic

Tankar inför bortamatchen mot Sibenik 
Allt är skrivet där uppe. Tight spelschema sliter på vissa spelare, men som så många gånger tidigare nämnt, starka truppbredden ger Dinamo möjligheten att skifta startelvorna mellan Europa- och ligamatcher. När Dinamos bänk är starkare än Sibeniks bästa startelva, så tippar jag inget annat än 3 nya poäng på söndag. Trevlig helg.

Plats: stadion Subicevac (Sibenik)
Tid: 18:30
Datum: 28 augusti
Tips: 0-2 (Drmic, Orsic)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-08-28 08:37:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!