Lagbanner
Maksimir, 2022-08-20 21:05

Dinamo Zagreb - Osijek

Inför Osijek: enkel uppgift för Dinamo väntar
"Plavi" möter ett Osijek som har krisresultat

Inför Osijek: enkel uppgift för Dinamo väntar

Dinamo möter NK Osijek i 6:e ligaomgången. En match som skulle föreställa två klubbar slåss om topplaceringarna, kan bli en enkel uppgift för Dinamo.

Att vi möter Osijek inför en extremt viktig returmatch mot Bodø/Glimt i CL-playoff, hade varit mardröm i en annan värld. Klubben har ungerska ägare och har alla förutsättningar att lyckas. Men i verkligheten är detta Osijek salva för såret. 

NK Osijek
Motståndarna är bland dom ekonomiskt stabilaste och rikaste klubbarna i SuperSport HNL. Osijek spände upp musklerna inför sommaren och värvade bra spelare, men resultatet har inte följt förväntningarna. Nu ligger man långt ifrån titelstriden och det är det minsta problemet i klubben.

Bjelica, som är före detta tränare i Dinamo, har fått stöd från styrelsen även om relationen till spelarna blivit sämre för varje match. Klubbledningen och fansen har väntat länge på att spelet skulle blomma ut, så det är ofattbart att Bjelica sitter fortfarande vid rodret. Kan det vara så att klubbledningen inte vågar släppa Bjelica p.g.a. 30 miljoner anledningar? 

Hur NK Osijek ställer upp vet bara Gud. Klubben har flera profiler i truppen, som antigen värmt bänken eller läktaren. Dinamo ska se detta som positivt, för hade Bjelica fått igång maskineriet, skulle Osijek utan tvekan konkurrerat om en liga titel.

Regerande mästarlaget 
Älskar att nöta in det ordet ”regerande mästarlaget”. Bara för att påminna alla klubbar i Kroatien att Dinamo är ”space shuttle” för alla klubbar som drömmer om att en dag bli seriesegrare. Nu är det viktigt att klippa till Osijek innan dom vaknar till.

Viktigare match än denna kommer om fyra dagar. Så det blir intressant hur Cacic ställer upp mot Osijek. En del rotationer blir det, men med fansens stöd kan vi knäcka detta Osijek som haft en kräftgång i ligan. Efter godkända insatsen mot Bodø, förväntas Ivanusec och Petkovic starta här. Annars gissar jag mycket med startuppställningen och speciellt när vi pratar om försvaret. Hoppas på Dilaver som är sugen på spel, och vem vet kanske får vänsterbacken Bockaj chans mot sitt ex.

Startelva med 4-2-3-1 formation
Livakovic - Moharrami, Bockaj, Peric, Dilaver - Misic, Ljubicic - Orsic, Ivanusec, Baturina - Petkovic

Plats: Maksimir stadion (Zagreb)
Tid: 21:05
Datum: 20 augusti
Tips: 3-1 (Petkovic, Ivanusec, Misic)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-08-20 09:49:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!