Lagbanner
Maksimir, 2023-01-21 17:30

Dinamo Zagreb - Gorica

Interna strider i styrelsen inför säsongsfortsättningen
Bad Blue Boys mobiliserar om

Interna strider i styrelsen inför säsongsfortsättningen

Dinamo tar emot ligajumbon när fotbollsligan kickar igång efter uppehållet. Samtidigt är det en episk strid inom styrelsen.

Sedan storsegern borta mot Rijeka (8-2) i mitten av november, har det hänt en del runt om, men även innanför blåa dörrarna på Maksimir. Därför har Bad Blue Boys kallat till mobilisering för att ge det stödet spelarna behöver.

Anledning till detta är interna strider i klubben som har eskalerat på en högre nivå. Flera pjäser vill ta över rodret i Kroatiens bästa fotbollsklubb. Faktum är att alla kandidater är pirater och rövare. En av dessa är Zdravko Mamic som tyvärr gömmer sig i Bosnien och Hercegovina.

Mannen som satte Modric, Kovacic, Brozovic, Mandzukic, Dani Olmo och Gvardiol på världskartan vill fortfarande ha sista ordet i klubben. Men det finns även dom strömmar som är emot detta och anledningen är självklart guldgruvan i omklädningsrummet.

Dinamo är Kroatiens guldskatt, och inte bara för ligan utan även landslaget. Det spekuleras att flera spelare ska lämna klubben kommande sommaren. En har redan lämnat för ett pris av jordnötter. Dinamos bästa spelare, Mislav Orsic har lämnat för Southampton och det betyder bara en sak: att regerande mästarna är försvagade inför säsongsfortsättningen.

Till matchen
För att lägga lite mer salt på såret, skadades Brasilien hjälten Bruno Petkovic i en träningsmatch mot slovenska NK Bravo. Anfallaren blir borta i tre till fyra veckor. Med detta sagt, har Dinamo inte många options.

Josip Drmic blir förstavalet och Mahir Emreli som hittills spelat sju matcher för klubben. Det har varit en snackis om att Wolfsburg anfallaren Josip Brekalo skulle återvända till Dinamo Zagreb efter att Orsic skrev på för The Saints. Brekalo kan vara alternativet nu när Petkovic är långtidsskadad.
Hur ställer Dinamo upp utan Orsic och Petkovic?

Ett av VM-s bästa målvakter Dominik Livakovic kommer vi se mellan stolparna. Ännu en VM spelare som kommer starta är mittbacken Josip Sutalo. Dino Peric, Ristovski höger och Ljubicic vänster tippar jag. Mittfältarna Ademi och Misic hoppas man se från start, tillsammans med Ivanusec. Offensivt är det inte så många val än att Spikic, Bockaj med Drmic på topp.

Formation 4-2-3-1
Livakovic MV – Ristovski HB, Ljubicic VB, Sutalo MB, Peric MB – Ademi DM, Misic CM – Ivanusec OM, Spikic OHM, Bockaj OVM – Drmic FW

Matchbilden
Även om Gorica är sist i HNL, så ska man inte underskatta motståndet. De har varit en nöt att knäcka hela säsongen. Här är det viktigt för Dinamo att öppna upp motståndet tidigt i matchen. När klubbarna möttes i oktober blev det endast ett mål och det kom så sent som i 92:a minuten av mister Orsic.

Datum: 21 januari
Plats: Maksimir (Zagreb)
Tid: 17:30
Tips: 2-1 (Drmic, Ademi)
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-01-21 14:35:22
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!