Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2021-03-11 21:00

Tottenham - Dinamo Zagreb

Kan Dinamo slå Tottenham?

Kan Dinamo slå Tottenham?

Ikväll spelas generationernas match för Dinamos del. Dinamo har lottats mot Tottenham och ikväll får vi se om de kroatiska mesta mästarna kan mätas med ett utav Europas bästa klubb.

Ikväll ställs Dinamo mot Tottenham. Det kommer givetvis bli en tuff drabbning och äntligen kommer vi få veta var Dinamo står i förhållande med de stora lagen och ligorna.

Dinamo med liknande inställning
Gästerna bör inte falla neråt i banan och spela på resultat, det är något som Dinamo inte vet hur man gör. Dinamo bör, och ska enligt tränare Mamic, spela liknande spel med några fler enstaka fokusområden denna match. Tight där bak, mittfältet bör trycka både uppåt som nedåt och Petkovic hålla boll och samtidigt låta honom göra sin grej uppåt i banan. Att hävda att Dinamo nu inte har erfarenheten av slutspel och Europaspel kan man lägga åt sidan. Hellre se sig besegrat med mod, stolthet och krigarinsats. Än en plattmatch i London som gör det mer eller mindre omöjligt hemma på Maksimirstadion nästan vecka.

Tråkigt nog är inte Gvardiol med ikväll, med stor sannolikhet kommer Leovac att starta på den positionen. Inget ont om Leovac med Gvardiol är hästlängder bättre i skrivande stund.

De engelska medierna pratar inte om Dinamo så mycket, det skrivs inte så överdrivet om kollektivet. De pratas dock mer om Petkovic, Livakovic och Orsic. Inte konstigt alls sett till att det faktiskt är tre av fyra nyckelspelare som måste ha en bra dag på jobbet. Även Robert Burton befann sig på tidningarna som lämnat London (Arsenal) för en flytt till Zagreb.

Dinamo har ännu inte förlorat i årets upplaga av Europa League, kommer sagan att fortsätta även efter matchen ikväll?

Kvällens troliga startelva (från vänster):
Livakovic
Ristovski – Lauritsen – Theophile – Leovac
Jakic
Ivanusec – Majer – Ademi* – Orsic
Petkovic

* = Vid en eventuell 4-2-3-1-uppställning så kommer Ademi att befinna sig sida vid sida med Jakic



Tottenham går fullt eller sparar krafterna till Arsenal?
Det blir otroligt intressant att de vilka spelare som springer först ut på gräsmattan ikväll klockan 21:00. Med stor sannolikhet spelar Dele Alli från start, Kane med, likaså Bale. Hemmalaget slåss på flera fronter och frågan är hur The Special One tänker kring utmattning och prioriteringar. Bale ser bättre och bättre ut men han är långt ifrån fit for fight för 90 minuter. Är Bale en risk? 

Lucas Moura har varit given vilket har gjort Lamela till bänkvärmare. Undertecknad tror att den sistnämnde finner sitt namn på pappret som startspelare ikväll.

Det som är det absolut viktigaste är att vi måste lita på oss själva, på vår egen kapacitet, det är det primära. Det andra handlar om att laget måste vara före jaget. Varje individuell spelare måste tänka på kollektivet och inte det individuella, då kan vi också se till att vi spelar det spel som vi är vana vid - Zoran Mamic, tränare Dinamo.

Mourinho fick inte många frågor om Dinamo alls, han menade dock på att det finns inget som heter ”underdog” i detta skede av turneringen, att Dinamo inte ska underskattas och ses som några underdogs. Han menade på att gästerna är ett bra lag, kompakta där bak och har samtidigt starka omställningar. Något som gett resultat och burit dem till åttondelsfinal i Europa League.
 

JURE (KROATIEN/DINAMO-RED)redaktionendinamo@hotmail.com2021-03-11 13:18:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!