Lagbanner
Ligapremiären öppnas av regerande mästarlaget

Ligapremiären öppnas av regerande mästarlaget

Ny ligasäsong SuperSport HNL drar igång den här fredagen. Dinamo startar på Maksimir från 20:00h mot “lillebror” Lokomotiva.

Säsongen startade på bästa tänkbara sätt - seger i supercupfinalen mot Hajduk. Finalen spelades på Maksimir inför 17.000 åskådare och publiken såg en sevärd match. Men det som glädje mig mest var sättet hur “Modri” kontrollerade matchen, mängden av chanser som skapades och karaktären spelarna visade upp vid straffsparksläggning. Alla dessa verktyg kommer vara nödvändiga inför kommande matcher.

Dagens match
Mot Lokomotiva har vi tillbaka en viktig kugge - Josip Sutalo. Även om den viktiga mittbacken missade de flesta försäsongsmatcherna, återvänder han på fredag och kommer att konkurrera om en plats i startelvan. Dinamo kan dock inte räkna med 7 andra spelare: Emreli, Bosko Sutalo och Bulat störs av skador. Dilaver, Gojak, Brkljaca och Andric är inte helt återställda. Jag tror inte att man kommer göra några undantag på grund av Champions League kvalet som stundar nästa vecka. Förstaelvan kommer kristalliseras desto längre säsongen går, men jag gissar på att nyförvärven Josip Drmic och Robert Ljubicic lämnas på bänken den här gången:
 
4-2-3-1 formation
Livakovic – Moharrami, Bockaj, Lauritsen, J.Sutalo - Ademi, Misic - Ivanusec, Spikic, Orsic – Petkovic 

 
NK Lokomotiva 
För fjärde gången på de senaste sju åren, öppnar Dinamo ligasäsongen mot Lokomotiva. Kanske har det med relationen mellan klubbarna att göra, som har varit ett hett ämne i kroatisk fotboll under lång tid. Lokomotiva tog 5 av möjliga 12 poäng mot Dinamo förra säsongen, så inbördes matcherna är kniviga trots alla konspirationskäftar. Lokomotivet placerade på en välförtjänt 5:e plats i förstaligan förra säsongen. Hur starka gästerna är idag, har jag svårt att bedöma, men med all säkerhet vet vi att klubben har stort avbräck i storstjärnan Luka Kacavenda som inte kommer att spela förrän i slutet av året p.g.a. korsbandsskada.  
 
Tankar inför premiären
Det skrivs allt möjligt i kroatisk media, att Cacic har problem med att spela ihop laget. Jag håller delvis med eftersom vi har en bred trupp med 27 A-lagsspelare, men detta betyder bara att coachen har ett lyx och kan välja mellan två starka startelvor. Räkna med ett taggat Dinamo som springer ut på Maksimirs gräsmatta.

Plats: stadion Maksimir (Zagreb) 
Tid: 20:00
Följ matchen på: MAX Sport 1
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-07-15 10:49:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!